Поради

10 ознак, що ваш коханий – майстер маніпуляції

10 ознак, що ваш коханий – майстер маніпуляції

За даними опитувань, дві з трьох жінок стали жертвами емоційного насильства, навіть не підозрюючи про це. Хоча фізичне насильство, можливо, легше помітити, психологічне насильство може бути не менш руйнівним. В емоційно жорстоких відносинах жертвою маніпулюють, як маріонеткою.

Експертка з питань сексу і відносин Кейт Тейлор перелічила The Sun десять ознак того, що ви живете з майстром маніпуляцій.

  1. Ваш щоденник порожній

Це нормально менше бачитися з друзями та родичами, коли ви зустрічаєте нового партнера. Але якщо ви зовсім перестали бачитися, це може бути тривожною ознакою. Маніпулятори відволікають вашу увагу від того, що робить вас щасливою. Складіть свої індивідуальні плани. Не забувайте, що вам потрібно власне самовідчуття - продовжуйте робити те, що приносить вам задоволення.

  1. Ви вічно просите пробачення

Якщо ви постійно вибачаєтеся, коли вважаєте, що проблема виникла з вини іншої людини, значить, вона маніпулює вами. Спочатку коханий буде неймовірно ласкавим і люблячим, потім поступово почне критикувати, потім вибачитеся і він знову стане люблячим. Можливо, вам навіть доведеться вибачитися за своїх друзів і родичів, тому що, швидше за все, маніпулятору вони не сподобаються. Вони можуть бачити вашого партнера в негативному світлі, так що ви почнете сумніватися в своїх відносинах.

  1. Залучення інших у відносини

Психологічний термін «тріангуляція» означає залучення в суперечку сторонньої людини. Маніпулятори можуть залучити до суперечки дітей. Вони будуть говорити: «Хіба мама не дурна?», щоб підірвати авторитет іншого з батьків. Замість того щоб намагатися зрозуміти, чому вони так чинять, просто скажіть маніпулятору, що ви відчуваєте. Це мирний спосіб вирішити проблему.

  1. Ви відчуваєте себе забудькуватою і розсіяною

На ранніх етапах відносин маніпулятори відчувають, що ви легко піддаєтеся впливу. Пізніше вони будуть використовувати це в своїх інтересах, примушуючи вас сумніватися у власній пам'яті про події. Вони можуть заперечувати все, поки ви не здастеся. Незабаром ви перестанете довіряти своїм судженням і будете покладатися на маніпулятора. Спробуйте відкритися друзям або записувати розмови.

  1. Вони часто мовчать

Дутися п'ять хвилин після сварки - це нормально, але коли людина повністю припиняє спілкування, це вже маніпуляція. Маніпулятор буде мовчати з єдиною метою - продовжити сварку, поки ви не вибачитеся першим. Кращий спосіб справитися з цим - запропонувати маніпулятору поводитися по-іншому. Запитайте свого партнера, що йому потрібно, щоб відчути себе краще, чи то перерва, чи перенесення розмови. Якщо він як і раніше мовчить, скажіть, що ви відчуваєте в зв'язку з цим.

  1. Надмірна щедрість

Маніпулятори часто використовують гроші, щоб отримати владу. Це може бути фінансове зловживання, коли вас позбавляють можливості мати власні гроші. Маніпулятор може наполягати на оплаті вечері, щоб мати можливість вирішувати, де ви їсте. Перервіть цю динаміку, наполігши на тому, що ви хочете внести свій внесок. Спокійно заявите, що наступного разу ви хотіли б купити вечерю, або оплатіть половину.

  1. Ви - предмет жартів

Часто маніпулятори публічно соромлять своїх жертв перед дітьми або в соціальних мережах. Маніпулятори намагаються створити ієрархію влади. Вони висміюють вас на публіці, щоб відвернути негативну увагу від себе і своїх недоліків. Вони дуже самокритичні і сором’язливі. Скажіть своєму маніпулятору дуже чітко, що вам не подобаються ці жарти і ви хочете, щоб вони припинилися.

  1. Їх романтичні жести змушують вас відчувати себе винуватою

Маніпулятивні люди спочатку часто здаються дуже турботливими. Вони неймовірно щедрі, змушуючи вас відчувати себе в безпеці і турботі. Але це може перетворитися в контроль, так що в підсумку ви нічого не робите для себе. Якщо ви виявили, що вас люблять до такої міри, що душать, поговоріть про це. Не дозволяйте комусь брати на себе відповідальність за аспекти вашого життя, яким би добрим він не здавався.

  1. Вони ні в чому не винні

Маніпулятори люблять зображати з себе жертву. Чим добрішими і сердечнішими ви будете, тим більше вони будуть плести жалісливих історій, щоб змусити вас робити те, що вони хочуть. Наступного разу, коли маніпулятор почне змушувати вас відчувати себе винуватим, знайдіть зважену точку зору, щоб зрозуміти, як ви могли вплинути на сварку - допоможіть домовитися про незгоду, щоб розрядити стресову ситуацію.

  1. Вам потрібно схвалення

Після того як на початку відносин маніпулятор обсипав вас ласками, пізніше він може відмовитися від них або стати непередбачуваним.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: жінки, чоловіки, психологія
В тему