Поради

Друковані гіди-путівники

Друковані гіди-путівники

Чим більше люди їздять на далекі відстані, тим більшим попитом користуються путівники. Вибір книжки-гіда – справа доволі відповідальна.

 

Всі друковані гіди можна умовно розділити на три категорії. Перша категорія - багатовидані, ілюстровані в кольорі, товсті, важкенькі книжки, де мінімум власне туристичної інформації і максимум – країнознавчої. Завдяки таким виданням можна отримати уявлення про всі деталі будівництва та влаштування хмарочоса, не побувавши ні разу у Нью-Йорку, дізнатися масу цікавих фактів про гімалайські буддійські монастирі, залишаючись у себе вдома, любуватися пейзажами Мадагаскару, уникнувши перельоту через півсвіту. Найбіьшою популярністю в цій категорії користуєтся продукція National Geografic и Dorling Kindersley, з успіхом публікується на багатьох світових мовах.

Друга категорія путівників предназначена для тих, хто подорожує з допомогою турагенств і надає перевагу готелям «все включно», оплачені екскурсії і взагалі якомога більше запланованого і поменше неочікуваного. Зазвичай, це книги кишенькового формату, де коротенька розповідь про визначні місця поєднується з ледь достатнім набором життєво необхідних  для успішного відпочинку фактів (готелі, ресторани, аеропорти, транспорт, лікарні, посольства і ще щось накшталт місцевої кухні і звичаїв, оглядово і потрошки).

Третя категорія путівників предназначена для самостійних мандрівників, так званих бекпакерів (від англійського backpack - рюкзак). Видання такого роду містять окрім обов’язкового країнознавчого набору детальну інформацію про місцеві реалії, котрі зазвичай залишаються поза межами сприйняття туриста, який живе на всьому готовенькому: особливості пересування країною з допомогою локального транспорту, підводні камені у спілкування з аборигенами, навіть підказки про те, де проходять кращі вечірки та цікаві події. Людина, озброєна таким путівником, здатна без допомоги посередників успішно переміщатися країною і напевне може отримати суттєво більше вражень від своєї поїздки, ніж той, хто не вилізає за межі туристичнолї резервації. В цій категорії є декілька популярних серій, але з гідами The Lonely Planet и Rough Guides, напевне, ніхто зрівнятися не зможе.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Дозвілля, туризм
В тему