Поради

Закордонні гіди обманюють туристів?

Закордонні гіди обманюють туристів?

Чому так виходить? Купує людина путівку «все включно», заздалегідь оплачує переліт, страхування, проживання, харчування, і сподівається витратити мінімум грошей. А не тут-то було!

 

Ретельно розрахований бюджет поїздки летить в тартарари, а турист платить під час подорожі набагато більше, ніж планував. Викинути гроші на вітер йому «допомагають» гіди-груповоди, предназначені для полегшення перебування за кордоном.

Екскурсії

Добре, якщо ще в офісі турфірми туристу розкажуть про екскурсії і про ціни на них. Чудово, коли в готелі працює власний представник вашої турфірми, і при виникненні претензій можна поскаржитися своєму туроператору. Однак, далеко не всі туркомпанії мають можливість утримувати на курорті свого спеціаліста: туристам дають гіда приймаючої сторони, і у вас вдома навіть не підозрюють, що і за якими цінами намагається продавати цей діяч місцевої туріндустрії. Як правило, в день прибуття увечері або на наступний ранок назначається час, коли гід розповідає про всі екскурсії. Причому він старається зробити це якомого швидше, щоб «турики» не освоїлися та не зорієнтувалися в місцевих цінах. Їм обіцяють знижки 5-20%, якщо всі вибрані екскурсії будуть придбаними тут і зараз (без можливості повернення грошей, зрозуміло).

Поспішати не варто! Як правило, потрібно вийти за межі готелю, і схожі поїздки можна буде знайти дешевше в рази. Доцільніше буде зрозуміти порядок цін, поцікавитися екскурсіями в сусідніх готелях, а потім можна навіть, об’єднавшись з іншими бажаючими, запропонувати гіду відвезти всіх по більш доступній ціні.

При купівлі екскурсії варто дізнатися, які ще витрати можуть бути по дорозі: в останній момент може вияснитися, що доведеться окремо заплатити за квитки в музей (на це піде 10-25 євро), за розповідь гіда (10 євро), за прокат навушників в автобусі (1-3 євро) або за додаткову міні-екскурсію.

Магазини

Як правило, жодна екскурсія не обходиться без відвідування магазину, а декотрі так і взагалі перетворюються  в безперервний шоп-тур по сумнівних магазинчиках. До того ж, заїзду в кожну забігайлівку передує обгрунтована розповідь гіда про те, що тільки в цьому місці і в цього продавця можна придбати найкращі, якісні, оригінальні, неповторні речі. І власник магазинчика навіть готовий зробити знижку. Насправді, цікаві речі буквально за копійки продаються  трішки далі від шосейних доріг і забудованих готелями кварталів.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Дозвілля, туризм
В тему

Останні матеріали