Поради

Європейська СПА-індустрія

Європейська СПА-індустрія

Розвиток СПА-індустрії в Європі оснований на багатовіковому інтересі до мінеральних джерел, що відрізняються від звичайних джерел за своїм виглядом, смаком та температурою. Ці «чудотворні» джерела використовувалися головним чином римлянами, під час їх воєнних походів на території теперішньої Франції і інших частин Європи (сучасна Німеччина, Хорватія, Угорщина і ін.).

 

Головною основою СПА-індустрії в Європі  є використання природніх ресурсів та багатств, а також аплікація медичних методик і комплексний підхід до терапевтичних програм.

З точки зору потенціалу СПА-продукції, в Європі знаходиться не менше тисячі СПА-закладів майже у всіх країнах, що пропонують умови та програми з орієнтацією на різні ціни, терміни та типи терапії. Окрім класичних і традиційно європейських терапевтичних процедур, в курортних центрах Європи вітають  нові, альтернативні та сучасні тренди, включаючи індійські, китайські та орієнтальні методи лікування.

Джерела з лікувальною водою для терапевтичного використання

В багатьох випадках є головним фактором при офіційному затвердженні даного курорту лікувально-профілактичним закладом національного значення. Важливими є обидва способи використання вод, внутрішнє, тобто для пиття та інгаляції, і зовнішнє використання – наприклад, у ваннах або при активній терапії.

 

Лікувальні гази

У водах джерел часто знаходяться суміші газів, що використовуются для лікування. Радон, (H2S, CO2) є газами, що використовуються у терапії.

 

СПА, санаторії та лікувально-оздоровчі центри у приморських зонах

В морських курортах зазвичай застосовується телассотерапія, методи лікування незмінно пов’язані з морем. Терапевтичні програми прямо залежать від морського клімату і його впливів (напр. вміст солі, можливості купання в морі). Одним з аспектів телассотерапевтичних центрів є конкретна відстань від берега моря (не більше 600-800м). Окремі компоненти морських умов (водорості, мул) також використовуються в теласотерапії. Оскількі дані морські елементи добре зберігаються, вони можуть застосовуватися  і в віддалених від моря санаторіях.

 

Пелоїди в лікувально-оздоровчих закладах 

Ці природні лікувальні ресурси в певних курортних зонах широко використовуются в терапії. Більшість країн ЄС впізнає схоже оприділення пелоїдів, мулистих та глинястих лікувальних грязей, що виникли внаслідок геологічних і/або біологічних процесів в природі, і які застосовуютсья в терапії для компресів, обгортувань, ванн і т.п.

 

Біоклімат/кліматотерапія.

Біоклімат, що підходить саме вам, є невід’ємною частиною лікувально-оздоровчих методів, які застосовуються в санаторіях та на курортах. Чистота повітря та оптимальний вплив кліматопогодніх факторів є основою кліматотерапевтичних методів лікування в оздоровчих закладах. Кліматолікування основане на використанні кліматичних факторів конкретної місцевості, відноситься до природних лікувальних ресурсів і є фактором, який визначає лікувально-оздоровчий статус закладу.

 

Терапія за Кнейппом

Система оздоровчих мір за Кнейппом в комбінації з методами Вінцента Прісніца, часто використовується  в СПА-закладах і санаторіях, зазвичай використовуються лише деякі складові частини системи. У випадку використання детально розробленої і комплексної методики Кнейппа, лікувальному центру може бути присвоєна індивідуальна типова характеристика.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Дозвілля, туризм
В тему