23 Січня 2018
Новини

Як українці мстять за зради своїм колишнім

Як українці мстять за зради своїм колишнім

Якщо раніше скривджені другі половинки зводили рахунки із чоловіками-зрадниками шляхом привороту і порчі, то тепер вони не вдаються до сторонньої допомоги, а мстяться самі.

Психологи кажуть, що причина такої поведінки – в постійних стресах. Їхня порада: позбавлятися від гніву в басейні або спортзалі – пише vesti-ukr.com.

За те, що покинув, розвішують оголошення про розшук

Покинуті кохані вдаються до нових методів. Так, нещодавно суд оштрафував на 345 грн жительку Чернівецької області за те, що вона розвісила фото своєї суперниці на вулицях містечка Кельменці, вказавши її номер телефону. Нібито зображена на знімках дівчина пропонує інтимні послуги. Таким чином помстилася зраднику і киянка – центральні вулиці столиці були обвішані оголошеннями про розшук чоловіка, який нібито обвинувачується в педофілії щодо двох дівчаток.

Але часом покинуті жінки не цураються завдавати «ексам» і матеріальних збитків. Наприклад, у Тернополі 38-річна місцева жителька за два тижні винесла із сараю колишнього три тонни зерна. Її нічне злодійство не залишилося безкарним – проти неї відкрито кримінальне провадження. Їй загрожує до восьми років в’язниці та відшкодування матеріального збитку в розмірі 8 тис. грн. У Чернігівській області ображена жінка підпалила кривдникові копицю сіна. В результаті згоріло не тільки сіно, а й трактор.

Доходять до фізичної розправи

Але навіть така помста виглядає витівкою у порівнянні з фізичною розправою. Наприклад, у Запорізькій області покинутий чоловік запросив екс-дружину на зустріч, дізнавшись, що вона знову виходить заміж. Розмова відбувалася в її машині. Після відмови жінки передумати він просто кинув у неї гранату. 37-річна жінка серйозно постраждала, а ревнивцеві загрожує термін.

У Черкасах покинута кохана підстерегла свою суперницю у будинку колишнього чоловіка і... переїхала машиною їй ногу, після чого відтягала  її за волосся.

Не менш дикий випадок стався в Харкові. 60-річний батько, який працював онкологом, дізнавшись, що його дочку збирається покинути чоловік, дочекався його у гаражі та зробив йому смертельну ін’єкцію. Той ледве встиг перед смертю зателефонувати братові й повідомити йому про це. Суд засудив онколога до 10 років позбавлення волі.

Це не єдиний приклад, коли лікар користується своїми знаннями або службовим становищем, щоб помститися. Так, стоматолог з України, яка працювала у Вроцлаві, вирвала своєму «ексу» всі зуби. 45-річний Марек Ольшевський покинув кохану заради іншої жінки. А коли йому знадобилася стоматологічна допомога, звернувся до колишньої. Вона ввела йому ударну дозу седативних засобів і видалила всі зуби. Жінку-лікаря позбавили ліцензії, і тепер їй загрожує до трьох років в’язниці.

Головними провокаторами агресії є війна й економічна криза

Психолог Марія Фабрічева каже, що в умовах емоційної напруги у людини розвиваються неврози та психози. А психолог-конфліктолог Тигран Григорян головними провокаторами агресії в суспільстві, рівень якої значно виріс, називає війну й економічну кризу.

«Більшість людей змушені жити в стані постійної напруги, стресу, підвищеної тривоги. В таких умовах людина не почуває себе безпечно, тому в неї спрацьовує або механізм втечі, або нападу», – каже він. За його словами, на тлі загальної напруги спрацьовують і індивідуальні чинники: «У людей із завищеною агресивністю проявляються психопатичні реакції, вони здатні на помсту через насильство».

Спеціаліст рекомендує два шляхи управління гнівом: «Допомагають позбутися гніву інтенсивні заняття в спортзалі або басейні. Крім того, в таких умовах людина повинна обзавестися джерелом позитивних емоцій. Дуже важливо не фокусуватися на джерелах негативу, на новинах, політиці та всьому тому, через що відбувається емоційне зараження».

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Україна
В тему