Поради

Ямайка вітає Вас!

Ямайка вітає Вас!

Цей екзотичний острів є справжньою перлиною Карибського моря, і обов'язковий для відвідування всім тим, хто любить незвичайний відпочинок.

 

Рай для шопоголіків

Ямайка сповнена різноманітних задоволень, які можна взяти із собою додому – починаючи від сувенірів і  виробів ручної роботи до імпортованих дизайнерських годинників та браслетів. Тут є декілька місць, куди можна направитися за покупками. Як  туристам вам варто відвідати місцеві базари, де можна знайти різноманітні оригінальні речі за символічну ціну. Ви також можете торгуватися з місцевими жителями.

Погода

Середня температура на Ямайці коливається між 27-32 °С. В липні та серпні найспекотніше, а лютий – найхолодніший місяць. Найбільше дощів на Ямайці припадає на травень-червень та жовтень-листопад, інколи вони можут тривати аж до грудня.

Їжа та напої

Цей острів сповнений кольоровою колоритною музикою, і його вже можна назвати раєм хоча б за те, що їжа тут є надзвичайно різноманітною, свіжою та яскравих барв. Смачна кухня сповнена смаків соленої риби, рису та горошку, смажених курчат, яблук, запечених в тісті, риби та свинини, салатів, фруктів та екзотичних десертів. Щодо напоїв на Ямайці, то тут вони є самі різноманітні та смачні. Наприклад, «Небесний сік» -- є поширеним тут напоєм, до якого входить стружка з льоду , цукрово-фруктовий сироп і подається  він в маленьких пластикових пакетиках з соломинкою. Іншим тропічним освіжаючим напоєм є кокосове молоко. Де ще ви зможете спробувати це все, як не на Ямайці!

Валюта

Валюта, якою користуються на Ямайця має назву Ямайський долар. Вартість таксі є достатньо низькою, близько 20 доларів за кожні 32 км.

Місцевий транспорт

На Ямайці пересуватися по острову можна декількома способами:

  • Таксі та автобуси, котрі мають ліцензію
  • Поїзди
  • Взятий напрокат велосипед

Мова

Офіційною мовою на Ямайці є англійська, проте тут існує і діалект або ж сленг, який широко застосовується більшістю жителями Ямайки.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Дозвілля, туризм
В тему