Поради

Корисні поради щодо хімчистки

Корисні поради щодо хімчистки

Існує хибна думка, що верхній одяг слід віддавати до хімчистки тільки тоді, коли забруднення стають видними, а за один-два сезони одяг не забруднюється. 

 

Насправді, такі забруднення як: нашарування плям від жиру, бруду, пил в атмосфері, опади, які виникають при щоденному носінні, призводять до того, що під час хімічної чистки до речі необхідно застосовувати більшу кількість хімікатів або повторно прати річ, що негативно впливає на тканину виробу. Тому віддавати річ до хімчистки потрібно своєчасно – після того, як одягнули її 3-5 разів.

Ніколи не обробляйте будь-які плями в домашніх умовах. Ніколи не використовуйте сіль, яка сприятиме лише закріпленню жирної плями на речі. Чим раніше ви звернетеся до спеціалістів, тим більше впевненості в тому, що від плями лишиться лише спогад. Якщо ж ви все-таки вирішили вивести пляму будь- яким домашнім способом, довіряючи рекламі, то знайте, що виведення плями в хімчистці  після цього буде можливе лише з ймовірністю до 50%.

Не довіряйте рекламі засобів для виведення плям. Використовуючи ці засоби, ви позбуваєте себе можливості зберегти свій виріб у стані, придатному для носіння. Часто, використання засобів, що рекламуються для виведення плям призводить або до остаточного закріплення плям, після чого вивести їх вже неможливо, або до втрати кольору на цьому місці.

Існує небезпека при мокрій обробці в домашніх умовах ваших улюблених костюмів та піджаків, що виріб втратить свій початковий вигляд. Прасуючи вдома, ви, самі того не помічаючи, лишаєте праскою блискучі сліди або запали, які після обробки в хімчистці стають більш помітними.

При купівлі виробу, завжди звертайте увагу на правила догляду і рекомендації, які обов’язково повинні бути вказані на пришитій бірочці зі внутрішнього боку виробу у вигляді знаків. І, на жаль, виходячи з досвіду, можна впевнено стверджувати, що не завжди висока ціна відповідає гарній якості виробу. Дуже часто модні, дорогі речі насправді виявляються придатними лише на один сезон – тобто, виготовлені з таких матеріалів, які не підлягають обробці в хімчистці.

З шкіряних виробів найбільш довговічнішою та хорошою по якості є гладка шкіра, а для виготовлення модних покриттів, тиснень (нубука, наппи і ін.) використовуються різні види плівок, які приховуют недоліки самої шкіри.

Зберігати вдома виріб в поліетиленових упаковках не рекомендується, виріб повинен дихати, а для цього краще використовувати чохол з тканини.

І головне – довіряйте свої речі лише професіоналам з повним комплексом устаткування та послуг. Не піддавайте ризику свій улюблений одяг.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

В тему