Поради

Поради, як обрати палатку

Поради, як обрати палатку

Існує велика кількість палаток. Кожен тип пристосований для своїх цілей і підбирати її варто з ваших планів на її використання.

 

Підбір палатки:

 

1. Дноце основа. Саме вона знаходиться в самому жорсткому режимі експлуатації. В першу чергу дно повинно бути непромокаючим.

2. Внутрішня частина палатки повинна бути виготовленою з «дихаючого» та легкого матеріалу.

3. Тент – те, що в найбільшій мірі підпадає під вплив навколишнього середовища. Вимоги до нього найжорсткіші – міцність, водонепроникність, легкість та проклеєні або проварені шви. На швах потрібно зупинитися окремо. Шви – це те місце, звдки вода починаає капати в першу чергу. Шви обов’язково повинні бути проклеєними – це більш дешевий варіант. Більш дорогий та сучасний – проварка, коли спеціальною тейп-машиною приварюється на шов вононепроникаюча стрічка з матеріалу, близькому по властивотям до матеріалу самого тенту. 

4. Каркас – від нього в першу чергу вимагається легкість та міцність. Найбільш оптимальнимим вважаються каркаси з алюмінієвих сплавів. Також каркаси можуть бути пластиковими – склопластиковими, вуглепластиковими та кевларовими. Склопластик дешевий, але важчи від алюмінієвих сплавів, а вуглепластик та кевлар дорожчий.

5. Одношарові та двохшарові палатки. Одношарові зараз майже не використовуються через конденсат, який збирається на внутрішній стороні палатки. Двухшарові палатки по формі діляться на «півсфери» і «півбочки». Найбільш поширені «півсфери» черех їх стійкість. Купол утворюється двома і більше схрещеними каркасними дугами, чим і обумовлена висока стійкість палатки. Такі палатки можна переносити не розбираючи. Півбочки – палатки, каркас котрих утворюється двума і більше перехрещеними дугами. Основне навантаження для забезпеченя стійкості лягяє на відтяжки з кілочками. Півбочки мають ряд переваг: більш комфортні спальні місця та тамбур більшого розміру.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Дозвілля, туризм
В тему