Поради

Чому жінок збуджують чоловіки, які нерозбірливо розмовляють

Чому жінок збуджують чоловіки, які нерозбірливо розмовляють

Згідно з дослідженням, нерозбірлива мова, на думку жінок, є ознакою мужності.

Британський актор Том Харді викликав хвилю скарг з боку глядачок за «нескладне бурмотіння» в трилері BBC «Табу» в 2017 році. Однак, американська група дослідників з Каліфорнійського університету стверджує, що жінкам подобається, коли чоловіки говорять трохи нерозбірливо.

«З точки зору статевого відбору жінки зазвичай воліють самців з рисами, які трохи більше мужні, ніж в середньому. В цьому контексті це робить самців з менш чіткою вимовою більш привабливими», - розповів керівник дослідження, доктор наук Деніел Штер.

В рамках дослідження 42 добровольці записували на плівку свою промову після того, як їх просили виконати різні мовні завдання. Потім їхні голоси були проранжовано за ступенем привабливості. Дослідники виявили, що нечіткі тону мовлення вважаються набагато більш привабливими у жінок, ніж у чоловіків. Доктор Штер стверджує, що висновки його команди суперечать поширеній думці.

За словами вченого, багато вокальних тренерів радять людям уповільнити темп мови і ретельно вимовляти слова, щоб зробити краще враження на аудиторію, однак, якщо насправді слідувати такій пораді, то ефект буде протилежним.

Так, наприклад, нерозбірлива вимова була досить популярна серед чоловіків-акторів в Голлівуді. Марлон Брандо отримав прізвисько Мямля від свого колеги по фільму «Хлопці і лялечки» 1955 року Френка Сінатри.

Володар премії «Оскар» Брандо затикав рот ватою, щоб зробити свою вимову менш зрозумілою, коли грав Дона Корлеоне у фільмі «Хресний батько» 1972 року.

Глядачі також насилу розуміли покійного Хіта Леджера в ролі Джокера або Бетмена Крістіана Бейла у фільмі «Темний лицар» 2008 року.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: чоловіки, жінки, вчені, канада
В тему