Поради

Що не можна робити з речами померлої людини

Що не можна робити з речами померлої людини

Кожному з нас одного разу доведеться зіткнутися з ситуацією, коли помре хтось із близьких.

Зберігати або викинути

Незважаючи на біль втрати, паралельно доведеться вирішувати побутові питання, одним з яких буде необхідність розпорядитися залишилися речами. Існує безліч думок з цього приводу: хтось вважає, що їх не можна залишати вдома, хтось говорить про те, що їх потрібно обов'язково зберігати. Сьогодні спробуємо розібратися в цьому питанні і розповімо вам, як слід чинити.

«Очищаємо» святою водою

Більшість езотериків сходиться на думці, що речі померлої людини несуть в собі мертву енергетику, яка може завдати шкоди живим. Тому перше, від чого радять позбутися - це постіль померлого, яка перебувала з ним у безпосередньому контакті. По можливості її варто спалити або викинути подалі від будинку. Якщо людина перед смертю довго і важко хворів, якщо є можливість, бажано викинути матрац або ліжко, на якому вона лежала. Якщо це неможливо, живим не можна спати на них до сорокового дня, а після обов'язково «очистити» святою водою.

Що накопичує негативну енергію

Що стосується інших речей, езотерики рекомендують до моменту похорону за можливості до них не торкатися, а після цього зібрати в коробки і зберігати поза житловими приміщеннями (наприклад, в коморі або гаражі). При цьому до сорокового дня не рекомендується позбавлятися від решти речей або роздавати їх іншим людям, тому що вважається, що в цей період душа померлого знаходиться недалеко від дому і це може її образити. Ні в якому разі не можна залишати собі і носити прикраси і натільний хрест, якщо вони перебували на покійному в момент смерті. Їх слід поховати разом з померлим. Прикраси з дорогоцінних металів, які найчастіше носив померлий, краще переплавити або попросити провести обряд «очищення» в церкві або у фахівця з магічних обрядів.

Скільки живе «мертва» енергія

Немає необхідності позбавлятися від техніки (телефону, комп'ютера і т.п.) речей, оскільки вони не мають властивість накопичувати негативну енергію від людини. Фотографії, записи, щоденники та інші документи можна використовувати на свій розсуд. Безумовно, можна залишити собі на пам'ять речі померлого і роздати непотрібні, але тільки після того, як мине 40 днів, і «мертва» енергія піде на спад.

Виконувати ці правила чи ні, вирішувати тільки вам.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: смерть, містика, поради астролога
В тему