Поради

7 країн, де життя жінок – справжнісіньке пекло

7 країн, де життя жінок – справжнісіньке пекло

У світі все ще багато країн, де жінки щодня піддаються насильству, репресіям і дискримінації, їх примусово видають заміж або навіть продають у сексуальне рабство, їм доступні далеко не всі професії, а ті, що доступні, оплачуються в рази менше, ніж ті ж спеціальності у чоловіків.

Ось країни, які можна назвати найгіршими для життя жінок.

Індія

За індійським звичаєм, заміжжя передбачає багате придане, тому в бідних сім'ях дівчинка - небажана дитина. За даними індійського міністерства охорони здоров'я, щорічно проводиться 700 000 абортів через те, що жінки не хочуть народжувати дівчаток. Жінок в Індії значно менше половини, 70% з них регулярно зазнають насильства в сім'ї. На вулицях індійкам перебувати не менш небезпечно: злочини по відношенню до жінок відбуваються удвічі частіше, ніж стосовно чоловіків.

Єгипет

У глухих селах і навіть на околицях великих міст жінок примушують до шлюбу, а в деяких поселеннях продаж дівчат потенційним чоловікам – основна стаття доходів. Тут дівчина не має права виходити заміж за людину, яка сповідує не іслам. Якщо вона все-таки зважиться на такий відважний крок, то дитину від цього шлюбу віддадуть на виховання чоловікові-мусульманину.

Сомалі

У цій країні дівчаток піддають обрізання, щоб у дорослому віці вони не могли отримувати задоволення від близькості з чоловіком. При цьому сама процедура часто проводиться в антисанітарних умовах і без анестезії, тому обрізання може закінчитися летальним результатом.

Ірак

Тут викрадення дівчаток у віці 9-12 років стали звичними. Батьки бояться відправляти дочок до школи, щоб вони не потрапили в руки терористів. А в результаті в країні швидкими темпами знижується загальна грамотність жінок.

Пакистан

У цій країні немає законів проти насильства в сім'ї, тому 90% жінок регулярно стають жертвами жорстокого поводження. Крім того, в деяких районах Пакистану за злочини чоловіків прийнято ґвалтувати їх дружин. Вважається, що за гріхи чоловіків повинні відповідати жінки.

Судан

Становище жінок в Дарфурі (регіон на заході Судану) дуже складне: викрадення, зґвалтування та примусові виселення відбуваються тут регулярно. За конституцією тут заборонена дискримінація жінок, але насправді все інакше. Часто малолітніх дівчаток примушують вступати в шлюби з дорослими чоловіками.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: жінки, згвалтування, індія, єгипет
В тему