Поради

Які прилади треба обов’язково відключати з розетки

Які прилади треба обов’язково відключати з розетки

Найчастіше люди не виймають вилки живлення електроприладів з розеток після завершення їх роботи. І якщо в деяких випадках це дійсно допустимо, то в інших легко може довести до біди.

Ось які прилади краще знеструмлювати.

Відключати прилади від електромережі необхідно, в першу чергу, щоб уникнути можливості їх загоряння. До цієї неприємності може привести різкий стрибок напруги. Мало того, що сам прилад може згоріти, він ще здатний викликати пожежу.

Зрозуміло, у якісних гаджетів з високим ступенем захисту від коливань напруги ризик подібної поломки досить низький, але, як то кажуть, раз на рік і палиця стріляє. Тому краще не ризикувати і, наприклад, при тривалому від'їзді з дому варто все ж знеструмити максимальну кількість побутових приладів. Але деякі гаджети необхідно відключати від мережі відразу після використання.

  • Наприклад, обігрівач. Як правило, прилади, за допомогою яких ми намагаємося зробити повітря в будинку тепліше, постійно тримати включеними просто не можна. Крім того, їх не варто залишати без нагляду, а ще обігрівачі досить "ненажерливі", тому правильніше і економічніше їх знеструмлювати.
  • Навряд чи вам прийде в голову залишити вдома включену праску. Це як раз один з тих приладів, які безумовно слід відключати від мережі. Навіть якщо вона оснащена функцією автоматичного вимкнення, вилку з розетки краще все ж витягнути.
  • Фен теж слід відключати від мережі відразу після використання, адже навіть його найменша несправність може викликати замикання в електропроводці.
  • Електробритва і електрощітки, залишаючись включеними в розетку у ванній кімнаті, підвищують ризик короткого замикання.
  • Не варто забувати відключати від мережі і смартфон після повної його зарядки. В іншому випадку є шанс швидко зіпсувати акумулятор.

А ось кондиціонери, холодильники і роутери, які працюють зазвичай в цілодобовому режимі, від мережі відключати не варто. Така техніка виготовлена з розрахунком на те, що використовуватися буде постійно. До речі, телевізори перевірених виробників, чайники, кавоварки та інші дрібні побутові прилади також можна залишити включеними в мережу, обмежившись лише натисненням кнопки вимикання приладу.

Правда, варто пам'ятати про те, що будь-який пристрій, включене в мережу, навіть якщо він не використовується, споживає електроенергію. Це слід враховувати, якщо ви бажаєте заощадити.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: електроенергія, дім, Поради
В тему

Останні матеріали