Поради

Що дати дитині в літній табір

Що дати дитині в літній табір

Відпочинок за містом в лісі або біля моря – чудова «зарядка» для імунітету. Не переживайте, коли відправляєте дитину в табір, - в сучасних умовах там буде все необхідне. Правда, непогано передбачити деякі моменти, які теоретично можуть зіпсувати дитині відпочинок.

Що взяти з речей

Подивіться погоду на найближчі тижні. Якщо буде жарко, складіть у валізу більше футболок і майок, пару шортів. Але про всяк випадок варто взяти один теплий комплект і вітровку. Із взуття беріть шльопанці, кросівки і сандалі. Обов'язково покладіть достатньо пар шкарпеток і головний убір. Ще не буде зайвим взяти дощовик - він не займе багато місця, але врятує в разі негоди. Останній пункт - святковий одяг, який стане в нагоді дитині для вечірніх програм і дискотек.

Головне пам'ятати, що ніяких туфель на підборах, дорогих речей, дорогоцінних аксесуарів в таборі бути не повинно. Діти їдуть туди насолоджуватися природою і вільним від школи часом, а не турбуватися про те, щоб не травмуватися і не втратити подаровані батьками сережки.

Що взяти з косметики

Щітка, зубна паста, гребінець, шампунь, гель для душу, бальзам для волосся і мочалка - необхідний мінімум. Обов'язково складіть невеликий тюбик СПФ (сонцезахисний засіб) з фактором захисту 50 і спрей від комарів - вони врятують від сонця і комах. Якщо у дитини атопічна шкіра, стане в нагоді олія або лосьйон для тіла, який вона буде наносити після душу. Для заплітання волосся знадобляться гумки і шпильки - про них теж не забудьте.

Перед від'їздом поговоріть з дитиною про правила гігієни: не брати чужі гребінці і не давати свої, ходити в душ і міняти білизну кожен день та інше. У літніх таборах воші і короста – звична справа. Тому краще запобігти проблемі, ніж розбиратися з її наслідками.

Що взяти з їжі

Якщо на території табору немає магазину, дитині потрібно взяти з собою перекус - дітям часто хочеться їсти крім основних прийомів їжі. Це можуть бути тверді фрукти типу апельсинів і яблук, сухе печиво і крекери, насіння, горіхи і сухофрукти. Щодо цукерок і чіпсів вирішуйте самі – багато батьків їх не дозволяють, так що ми не будемо наполягати.

Не потрібно давати з собою ягоди і м'які фрукти - діти зазвичай закидають їх на дальню полицю і згадують тільки коли навколо їжі в'ються фруктові мошки.

Додатково: плавальні шапочка і купальник, кілька чистих пластикових пакетів, нитка для зубів і іригатор, медикаменти. Дивіться за потребами своєї дитини і тим, що для неї звичне.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: діти, відпочинок, батьки, Поради, підлітки
В тему