Поради

Чи чують нас померлі родичі: пояснення езотериків, вчених і священиків

Чи чують нас померлі родичі: пояснення езотериків, вчених і священиків

Кожна людина в своєму житті стикається з втратою близьких.

Пережити втрату часто дуже непросто, особливо, якщо не вдалося попрощатися або сказати щось важливе. У такі моменти людина задається питанням: чи чує її померлий, чи можна поговорити з ним.

  1. У нашому фізичному світі вважається, що це неможливо, незважаючи на те, що люди, які пережили клінічну смерть, в один голос стверджують, що чули все, що говорилося в цей проміжок часу. Однак вчені вважають, що подібний стан не є остаточною смертю, тому діяльність органів почуттів в такій ситуації притупляється, але не припиняється повністю.
  2. Езотерики відповідають на це питання ствердно. Вважається, що зв'язок між нашим і потойбічним світом здійснюється постійно, тільки доступний він виключно людям з екстрасенсорними здібностями. З точки зору езотерики, перейшовши в інший світ, душа людини отримує великий спектр нових можливостей, яких у неї не було за життя. Але при цьому, поки про померлого пам'ятають, він залишається пов'язаний емоційними узами зі своїми близькими. І ці зв'язки є каналами, що дозволяють підтримувати енергетичний зв'язок. Медіуми здатні спілкуватися з душами померлих, задавати їм питання, передавати їх прохання живим родичам. Існують також різні обряди, що дозволяють людям «зв'язок» з померлими рідними, щоб попросити про допомогу.
  3. Що стосується ставлення релігії до цього питання, то в християнстві вважається, що душі, спочилі з миром, вже не виходять на зв'язок. Вони переходять в Царство Господа і займаються зовсім іншими справами. Однак, є період часу – до 40 дня з моменту смерті, коли душа вже знаходиться в іншому світі, але ще не покинула Землю. Тоді вона здатна не тільки чути, але й бачити своїх близьких і навіть «спілкуватися» з ними через певні знаки. У цей період потрібно якомога частіше згадувати про померлого, бо так йому буде легше підготуватися до остаточного переходу в інший світ.

Так само в православ'ї існують дні поминання покійних, в які, як кажуть священики, померлі родичі «чекають» живих біля власних могил. Тому важливо в такі дні відвідувати кладовища, прибирати могили і при цьому «розмовляти» з покійними. Вважається, що тільки так вони здатні нас почути.

Якої точки зору дотримуватися в цьому питанні, виключно вибір людини, тому що єдиної відповіді на це питання немає.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: смерть, містика, церква, прогноз астрологів
В тему