Вчені: картопля понижує тиск
Вчені зі США заявили, що варена і печена картопля корисна для здоров'я.
Дослідження опубліковане в журналі Nutrients.
У випробуваннях взяли участь 30 чоловіків і жінок з гіпертонією або передгіпертензією. Як показав експеримент, вживання картоплі знизило у них систолічний артеріальний тиск, на відміну від контрольної групи, яка дотримувалася дієти без картоплі.
Картопля також знижує затримку натрію в організмі і, за словами фахівців, працює краще добавок з калієм. Всього одна картоплина в день заповнює приблизно 10% добової потреби дорослої людини в калії.
«Поки ми прийшли до висновку, що відварена або запечена картопля допомагає знизити систолічний кров'яний тиск, а картопля фрі не робить негативного впливу і також може бути включена в раціон як частина здорової дієти», - заявили автори дослідження.
Крім того, вчені з'ясували, що щоденна порція картоплі фрі, що містить 330 калорії, не робить негативного впливу на кровоносні судини.
Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.