Поради

Ідеальне місце і час відпочинку з різними захворюваннями

Ідеальне місце і час відпочинку з різними захворюваннями

Літо - це чудова пора не тільки для відпочинку, але й для того, щоб "підлатати" своє здоров'я.

 

Лікарі радять астматикам і людям з хронічними бронхітами та алергією проводити літню відпустку в лісовій місцевості. Наприклад, вибирати сонячні зони Закарпаття і Прикарпаття (подалі від сирих ущелин безпосередньо Карпат), де ростуть сосни та інші ялицеві. Наявність хвойних дерев стане у пригоді для хворих на курортному Хмільнику на Вінниччині або Ворзелі під Києвом, розташування якого біля столиці не особливо позначається на природному потенціалі цього селища, де ще в часи СРСР було виявлено особливу властивість повітря – здатність до самооновлення та дезінфекції завдяки іонам. Хвойні дерева виділяють фітонциди, які очищають повітря. Це ідеальне середовище для всіх, у кого є схильність до постійних застуд, ГРВІ та ускладнень. А морська вода допомагає при лікуванні гайморитів, ринітів і синуситів. Її використовують для промивання носових проходів і полоскання горла. Але для цього не беруть води безпосередньо із зони купання – слід використовувати морську воду очищену, що продається в аптеках, або
робити розчин самостійно, розводячи кип’ячену воду з морською сіллю.


Хворим суглобам допоможе бруд, а серцю – ліси


Та як же обійтися влітку без моря? Чим солоніша вода, тим краще після купання почуваються люди з проблемами хребта та опорно-рухового апарату. При плаванні працюють всі м’язи, а навантаження на хребет залишається мінімальним. Для хворих суглобів підійдуть грязьові курорти, в тому числі українські, такі як у Львові, біля Одеси, біля узбережжя Азовського моря. Зміцнює суглоби і ропа – дуже солона вода, як в Мертвому морі. В Україні такі умови спостерігаються в лиманах. Невропатологи категорично не радять вирушати в далекі поїздки з серйозними проблемами серцево-судинної системи. Корисний відпочинок у своїй кліматичній зоні, бажано в приміських санаторіях. Якщо все ж зібралися далеко – бажано пройти курс медикаментозної профілактики, нормалізувати тиск і зміцнити судини.


Із жіночими проблемами відпочивайте у вересні


Крім морського повітря, прибережний відпочинок обіцяє також велику кількість сонця і спеку, що вкрай шкідливо для людей з проблемами шкіри і гормональними збоями. Дерматологи і косметологи пояснюють, що перебування на відкритому просторі в години особливої сонячної активності, тобто з 11.00 до 17.00, загрожує сонячними опіками і переродженням родимок у злоякісні меланоми. Саме спека сприяє зростанню пухлин в організмі, особливо це стосується молочної залози і яєчників. Перебувати з подібними
діагнозами на сонці, як і їздити на екзотичні теплі курорти, не рекомендується. Гінекологи загалом згодні з тим, що грязьові процедури і солоні купання корисні для зміцнення жіночого здоров’я, але засмагати – ні!


Замість пахлави – мінеральні джерела


Гастроентерологи категорично не рекомендують їсти «екзотику». Будь-яка закордонна кухня не минає для шлунково-кишкового тракту безслідно, навіть у цілком консервативній в приготуванні їжі Європі. Що вже говорити про гострі мексиканські делікатеси або страви екваторіальної Африки. Людям іноді роками доводиться адаптуватися до нового меню. Висновок один – пробувати нове, але потроху, вибирати ресторани, де дотримуються традиційного меню. З виразками, гастритом, колітом, порушеннями травлення лікарі не радять зловживати пахлавою і креветками. Найкраще місце відпустки з таким діагнозом – в лісовій зоні біля мінеральних джерел. Це Миргород, Закарпаття, Моршин, Трускавець.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Дозвілля, туризм
В тему