Поради

Що бачить людина при клінічній смерті

Що бачить людина при клінічній смерті

Буває так, що відбувається диво – тіло вмирає, але душа його покидає на час – а повернувшись, людина може розповісти (якщо пам'ятає) про те, що бачила і відчувала.

Що ж чекає нас «за межею»? Дослідники розділили отриманий досвід на кілька груп. Крім різних образів (тварин, рослин, звуків) люди бачили і запам'ятовували наступне.

  1. Своє тіло і тих, хто був поруч. А також близьких, які були в іншому місці. Є свідчення, як повернулися після клінічної смерті розповідали про події, які відбувалися в їх будинках, з їх рідними і друзями в той час, коли вони лежали на столі в операційній і лікарі намагалися їх повернути до життя. Чи означає це, що після смерті ми так само зможемо спостерігати за тим, що відбувається? Цілком можливо.
  2. Відчуття дежавю – це вже траплялося. Відчуття, що так вже було раніше, спокій і байдужість до подій, гармонію і умиротворення. Схоже, смерть страшна тим, хто її чекає, а на тому боці може сприйматися як уже відомий квест – що говорить на користь теорії про перевтілення.
  3. Були і такі, хто відчував багато страху, жаху і тривоги. Людям здавалося, що їх переслідують, хочуть заподіяти їм біль і страждання. Хтось саме це і відчував і те, що відбувається було схоже на нічний кошмар. Це наводить на роздуми про те, чи не є це демо-версією того, що ми звично називаємо пеклом, коли в попередньому випадку був переддень раю? На жаль, немає достовірних досліджень про зв'язок хороших і поганих вчинків, скоєних цими людьми і їх баченнями, але привід задуматися є.

Найголовніше – що всім їм було дано «другий шанс» – вони змогли повернутися в світ живих і, цілком можливо, якраз для того, щоб переосмислити своє життя і щось змінити.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: смерть, екстрасенси, Лікарі, вчені
В тему