Поради

Слов’янський стиль в інтер’єрі

Слов’янський стиль в інтер’єрі

АЯк

Якщо ви бажаєте, що б ваш інтер’єр був модним не тільки цього сезону, а і у наступні роки, відразу відкиньте уже банальні еко-стилі, пастельні тони, фуксію та чорно-біло-сірі мотиви з яскравими елементами. Цими трендами нікого не здивуєш.

 

Американський письменник, мислитель і натураліст Генрі Девід Тору сказав – «Кожне нове покоління сміється над старою модою, переходячи в релігію нової». Зміна гардеробу – справа погоди за вікном, а от розкіш міняти дизайн інтер’єру щороку - ідея абсурдна, як зі сторони здорового глузду, так і з фінансового боку.

Філософія слов’янського інтер’єру легко втре носа китайському фен-шую і не поступиться європейському рустику. І на перекір скептикам, варто зауважити, що слов’янський інтер’єр легко поєднується з сучасним сприйняттям прекрасного.  Для створення заданої атмосфери, в квартирі, на дев’ятому поверсі, не потрібна мурована піч та вбиті у стіни лавки.

Ідею допоможуть видержати масивні меблі та різьблені сундуки. Розписані підноси, грубі шкатулки, ткані доріжки, ляльки-обереги – пробудять відчуття тепла та затишку.

Слов’янський інтер’єр добре об’єднається з сучасними речами. Використовуються натуральні кольори та відтінки. За основу стоїть – дерево, яке можна замінити стилізованими під нього шпалерами. Але модерний варіант – білі стіни. Білий стає ефектним фоном для ковдр зшитих з клаптів, лляних скатертин і вишитих рушників.

Не переборщіть! Деталі повинні у міру яскраво насичувати інтер’єр. Шукайте контраст і не захоплюйтесь речами з слов’янським присмаком, інакше ваша оселя перетвориться на шатро цирку.

Знайти на ринку сундуки та одіяла з клаптів не просто, але є безліч Інтернет - магазинів, що спеціалізуються на продажі товарів зі слов’янським колоритом.

Пишні і чудернацькі рослинні візерунки елегантно ляжуть на поверхню холодильника та витяжки.

Отже, сміливо плануйте, оновлюйте та експериментуйте з трендами. Та пам’ятайте фразу Коко Шанель – мода проходить, – стиль залишається!

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: дім, Інтер'єр
В тему