Поради

Як мозок вибирає того, в кого ми закохаємося

Як мозок вибирає того, в кого ми закохаємося

Про те, як ви вибираєте того, в кого закохатися, існує чимало теорій. Ось перелік найпопулярніших і найцікавіших.

  • Перша теорія полягає в тому, що вибираємо ми тих, хто подобається нам психофізично: це людина, з якою ми можемо створити найбільш міцне потомство. Саме цим пояснюється, чому жінки звертають так багато уваги на чоловічі біцепси і взагалі здоров'я. Чому чоловіки підсвідомо шукають ту, у якої широкий таз і гарне волосся. Все просто: інстинкт виживання і продовження роду працює невсипно і він - одна з головних рушійних сил, яка змушує нас закохуватися.
  • Згідно з другою теорією, ми вибираємо тих, хто схожий на наших батьків. І є розгалуження: одні вважають, що син вибирає собі ту, яка схожа на його матір, а дочка, відповідно, на батька. Однак більш сучасні дослідження говорять, що і чоловіки, і жінки закохуються в людину, який має риси саме матері - як найголовнішого джерела любові в житті будь-якої людини. У вас так?
  • І, нарешті, третя теорія говорить, що ми, звичайно, враховуємо всі фактори, але головним є поведінка потенційного партнера. Саме та поведінка, яка зчитується нами як корисне і сприятливе, змушує нас розглянути людину під іншим кутом. Ми закохуємося, якщо бачимо, що хтось піклується про нас і робить те, що позитивно впливає на наше життя. І не тільки про нас, до речі: якщо людина дбає про дітей, тварин, ми підсвідомо проектуємо таке його тепле ставлення на себе і теж закохуємося. Таким чином, важливим стають саме вчинки і прояви людини, тобто сам він як особистість.

Напевно, саме третя теорія найбільш відповідає запитам сучасності, але не варто відкидати і перші дві. Все ж ці чинники теж досить сильні і часом вони перемагають навіть найправильнішу і бажану поведінку.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: кохання, психологія, вчені, цікаво знати, чоловіки, жінки, стосунки
В тему