Поради

Дієтологи назвали найкращий спосіб приготування м’яса

Дієтологи назвали найкращий спосіб приготування м’яса

Способів приготування м’яса існує безліч, адже для багатьох людей цей продукт є основним джерелом енергії. Але не всі з них однаково корисні.

Лікарка-дієтологиня Маріят Мухіна назвала самі нешкідливі м’ясні страви і розповіла, як приготувати цей продукт з найбільшою користю.

Лікарка зазначила, що людині в день потрібно приблизно один грам білка на кілограм ваги, а людям у віці не потрібно більше 60 грам.

«У м’ясі міститься 18-20 грамів білка (на 100 грамів продукту). Хоча, наприклад, в язику ця цифра може доходити до 30 грамів. Тому ми множимо свою вагу на коефіцієнт 3 і отримуємо приблизно ту кількість м’яса, яку ми можемо з’їсти в день без шкоди для здоров’я», - сказала експертка.

Важливо розуміти, що не всяка страва з м’яса принесе користь. На думку дієтологині, шашлик або стейк це не найкорисніші страви. Краще віддати перевагу котлетам на пару.

«Краще і дітям, і дорослим, звичайно ж, подрібнювати м’ясо. Адже при жуванні мало хто переробляє м’ясо аналогічно подрібненню в м’ясорубці», - зауважила Маріят Мухіна.

Корисними лікарка назвала дієтичні страви зі «столу №5».

«У цьому випадку шлунок відпочиває, ферментних систем не потрібно стільки, як при розщепленні цільного шматка м’яса», - зазначила вона.

Також Мухіна поділилася одним прийомом, який дозволить збільшити не тільки корисність продукту, але і кількість порції:

«Для людини, яка важить, наприклад, 60 кілограмів, 180 грамів продукту може здатися замало, він не наїсться. Тому дуже добре додавати в фарш або в рубане м’ясо кабачки, зелень, моркву. Хтось висівки кладе, і це краще, ніж хліб: менш калорійне і більш дієтичне. Гарбуз можна, цибулі багато - всіляко треба розбавляти кількість м’яса, і тоді у нас 180 грамів можуть перетворитися в 300-500 грамів м’ясної страви. Так ми збагачуємо страву клітковиною, покращуємо поживний склад, тому що в овочах дуже багато вітамінів. і ми допомагаємо шлунку і кишечнику евакуювати потім все це без проблем», - пояснила фахівчиня.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Харчування і дієти, здоровий спосіб життя, страви, Страва, кухня, Лікарі, Поради, м'ясо
В тему