Поради

Звички, які заважають схуднути: перелік від дієтологів

Звички, які заважають схуднути: перелік від дієтологів

Дієтологиня і нутриціологиня Ірина Писарєва розповіла про шкідливі звички, що заважають схуднути.

Лікарка перелічила ці звички.

  • Експертка рекомендує, перш за все, відмовитися від малорухливого способу життя. За її словами, він сприяє сповільненню метаболізму і накопиченню жиру.
  • «Друга шкідлива звичка – їсти фрукти на ніч. Фрукти варто їсти в першій половині дня до 16 годин, так як вони хоч і містять натуральні рослинні цукри, все-таки це глюкоза, фруктоза, сахароза, тому їх їсти ввечері не рекомендується. Можливі різне здуття живота, метеоризм. Знову ж – це сприяє набору зайвої ваги», - розповіла дієтологиня.
  • Також лікарка зазначила, що не варто пропускати сніданок, бо він дає енергію на весь день. Крім того, якщо не перекусити з ранку, є ризик переїсти ввечері.
  • На думку нутриціологині, схуднути часто заважає пізній відхід до сну. Як пояснила фахівчиня, це пов’язано з тим, що в цей час організм відновлюється, зміцнюється імунітет, а гормони приходять в баланс. Експертка підкреслила, що здоровий сон повинен тривати не менше семи-восьми годин на добу.
  • Наступна з перерахованих шкідливих звичок полягає в дуже швидкому вживанні їжі.

«Коли ми їмо занадто швидко, організм не встигає перетравлювати ту їжу, що надійшла до нього, і не настає насичення. Є ймовірність, що ми з’їмо набагато більше, ніж нам дійсно потрібно», - резюмувала Писарєва.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Харчування і дієти, дієти, схуднення, здоровий спосіб життя, Здоров'я, Лікарі
В тему

Останні матеріали