Поради

Як захиститися від коронавірусу на Великдень

Як захиститися від коронавірусу на Великдень

Міністерство охорони здоров'я вкотре закликало українців на Великдень утриматися від відвідування храмів, натомість долучитися до богослужінь онлайн.

А якщо таки й іти в церкву, то дотримуючись усіх карантинних правил, забезпечити це попросять і священнослужителів. Відповідне відеонагадування з’явилося в Telegram-каналі МОЗ.

Так, відомство рекомендує:

  • іти на службу лише одній людині з сім’ї;

  • людям похилого віку та з хронічними хворобами краще залишатися вдома;

  • на освяченні великодніх кошиків потрібно носити маску та дотримуватися соціальної дистанції;

  • варто відкласти поїздки до друзів та родичів.

"Святкуйте відповідально! Подивіться богослужіння онлайн чи делегуйте до церкви одного члена родини. Ваше здоров’я – це найкращий подарунок близьким на Великдень", – наголосили у МОЗ.

З таким же проханням звернулася до громадян епідеміологиня та експертка Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) Наталія Виноград – закликала вірян насамперед подумати про своїх близьких. На Великдень в Україні важливо дотримуватися обмежень і не ігнорувати правила, оскільки після святкового періоду є ризик нового спалаху COVID-19, зауважила вона в ефірі програми "Свобода слова Савіка Шустера". За її словами, влада "зняла карантинні обмеження лише на папері, а людина не має права знімати їх із себе".

"Той, хто інфікований, не має права заразити нікого довкола – ані рідних, ані когось поруч, ані вийти з дому. І головна заповідь – не вбий. У таке світле свято цю заповідь має згадати кожна людина і її дотримуватися", – підкреслила фахівчиня.

Вона також зазначила, що не очікує масових походів у храми для освячення пасок, адже багато громадян розуміють небезпеку коронавірусу.

"Я не думаю, що всі підуть до церкви, тому що багато хто має вже біду в хаті, або поряд", – уточнила Виноград.

Епідеміологиня додала, що люди самі насамперед відповідальні за своє здоров'я, й про заходи профілактики та карантинні правила усіх інформували давно.

"Влада мала б відповідати, якби вона кожній людині не сказала: носіть маски, тримайте дистанцію, не ходіть там, де багато людей, бережіть свою стареньку маму, бабусю, і візьміть на себе клопоти, щоб вони взагалі з хати не виходили... Кожна людина про це почула... Кожен відповідає за своє життя і сім'ю", – нагадала докторка медичних наук.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Україна, коронавірус, свято, великдень
В тему