Поради

Ознаки бідняка: яким людям не щастить з грошима

Ознаки бідняка: яким людям не щастить з грошима

Поліпшити своє фінансове становище хочуть багато людей, але при цьому в їх житті нічого не змінюється. Ось декілька ознак, які визначають схильність до бідності.

Не ризикуєте

Багаті люди ніколи не задовольняються заощадженнями, а займаються примноженням доходу. Щоб розвинути великий бренд, доводиться довгий час відправляти зароблене назад в проект. І навіть коли проект починає приносити хороший дохід, бізнесмени змушують свої гроші «працювати»: вкладають гроші в стартапи, акції і купують нерухомість.

Не думаєте про надзвичайну подію

Коронавірус показав, як багато людей постраждали через те, що вчасно не задумалися про фінансову подушку безпеки. Навіть мільярдери на кшталт Воррена Баффета намагаються тримати гроші на кілька найближчих місяців. Мало що!

Не відпочиваєте

Успішні люди не витрачають свій вільний час на алкоголь і комп'ютерні ігри, а намагаються зайняти свій час чимось корисним: читають книги, вивчають нові країни, займаються спортом. Прокрастинація не заряджає енергією, яку можна було б витратити на роботу, а згубні звички і зовсім позбавляють бажання розвиватися.

Берете кредит

Відпустка в кредит або покупка нового телефону в розстрочку - не найкращі рішення. Економісти радять витрачати тільки ті гроші, які вже є у вас на руках, а кредити брати тільки для дуже важливих покупок.

Не контролюєте доходи

Всі знають, що гроші люблять рахунок, але далеко не кожен займається їх підрахунком. Тому так важливо завжди зіставляти свої витрати з доходами. Успішні люди завжди знають, на що йде кожна копійка.

Не навчаєтесь

Світ навколо постійно змінюється, тому так важливо не сходити з дистанції. Це стосується і ваших професійних навичок. Чим більше у вас знань, тим легше буде знайти або змінити роботу.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: гроші, цікаво знати, психологія
В тему