Поради

Тренди пластичної хірургії, про які краще забути

Тренди пластичної хірургії, про які краще забути

Ідеали краси постійно змінюються: тільки ми перестали мріяти про сідниці, як у Кім Кардаш’ян, як з'явилася Белла Хадід зі своїми точеними вилицями і лисячими очима. Чому не варто гнатися за трендами? Які операції краще залишити в минулому назавжди?

Отарі Гогіберідзе, пластичний хірург

У пластичній хірургії, як і в будь-якій іншій сфері, є свої тренди. Сьогодні в моді одні силуети і лінії, а через рік - уже зовсім інші. Але на відміну від моди або косметології, результати пластики дуже складно повернути назад або поміняти через рік, як гардероб або зачіску. Пацієнтки завжди приносять на консультації фотографії тих, на кого вони хочуть бути схожі. Раніше це були вирвані з журналів сторінки з модними зйомками, зараз - пости і сторіз зірок Instagram. Сумлінні хірурги не йдуть на поводу у пацієнток і завжди керуються міркуваннями пропорційності і натуральності.

Антитренд 1. Видалення грудок Біша

Наприкінці 1990-х воно було дуже популярно. Модою на запалі щоки і виражені вилиці ми зобов'язані топ-моделям того часу, особливо Кейт Мосс з її стилем «героїновий шик». У нульових про цю операцію пацієнтки якось забули, але в останні 5 років знову часто просять її провести. Винні знову моделі - Белла Хадід, Кендалл Дженнер і інші ікони нового часу.

Але за минулий час хірурги провели дослідження наслідків видалення грудок Біша і прийшли до висновку, що не така це і хороша операція. В молодості точені вилиці ефектні, але з віком обличчя без грудок стає змарнілим, втомленим, виснаженим, пацієнтка виглядає значно старшою за свої роки. На місці грудок Біша утворюються порожнечі, які неможливо заповнити, і щоки «провалюються» в них. Також в цих місцях частіше розвиваються яскраво виражені зморшки через порушення харчування підшкірно-жирової клітковини після операції.

Антитренд 2. Ендопротезування сідниць імплантатами

Ця методика в цілому робоча і популярна, але має ряд нюансів. По-перше, реабілітаційний період після установки імплантатів досить довгий. Місяць пацієнтці не можна сидіти, протягом трьох місяців доведеться уникати будь-яких навантажень і лише через півроку можна буде повернутися в нормальний ритм життя.

По-друге, при різкому схудненні або активних заняттях спортом підшкірно-жирова клітковина стоншується, і імплантат може стати помітний. Зараз найчастіше збільшують обсяг і коректують форму сідниць ліпофілінгом. Ця методика дозволяє створити гарний і, головне, природний силует з швидкою реабілітацією та мінімальними ризиками.

Антитренд 3. Пластика губ за методикою булхорн

Минув час популярної в нульових методики. Щоб підняти верхню губу і зробити її більш припухлою, як би злегка вивернувши назовні, робляться розрізи під носом і по червоній облямівці губи, забирається надлишок шкіри, підшиваються м'язи. Від цієї операції завжди залишаються помітні, яскраві рубці, які складно замаскувати. Зараз і у хірургів, і у пацієнтів, на щастя, сформувалося розуміння, що це не найкраща методика корекції форми губ.

Крім того, пішла мода на «бебі-фейс» - дитячий, злегка здивований вираз обличчя. Мені здається, така особа у дорослої дівчини виглядає як мінімум дивно.

Поліна Михайлова, генеральний директор клініки ін'єкційної косметології

Антитренд 4. «Лисячий погляд»

Володарка ідеальної зовнішності в світі за версією 2019 року топ-модель Белла Хадід ввела моду на розкосі хитрі очі з невеликим чарівним примруженням. Щоб скопіювати модний розріз очей, косметологи стали натягувати зовнішній кут брови і верхню повіку вгору і в бік за допомогою ниткового ліфтингу.

Суть маніпуляції полягає в тому, що зовнішній кутик ока і брови піднімається і «підшивається» спеціальними нитками трохи вище свого нормального розташування. Результат від такої процедури вкрай неприродний, як ніби заморожений погляд, і утворюється складка за бровою в місці, де проходить нитка.

Ефект сходить нанівець буквально через кілька тижнів, тому що при такому вигляді ліфтингу немає ніякої можливості правильно закріпити нитку. А так як людина моргає до 30 000 раз в день, ніякі нитки не зможуть витримати цього навантаження і тому кінчик брови дуже скоро знову буде дивитися вниз. Часто після корекції (навіть через 1-2 місяці) візуально залишається слід від процедури: нитки «контурують». Причина в недостатньому об’ємі м'яких тканин в скроневій зоні: триматися і «ховатися» ниткам там просто ніде.

Якщо ви все-таки налаштовані на таку корекцію особи, то доведеться вдатися до більш інвазивних методів з області пластичної хірургії: ендоскопічний ліфтинг чола або блефаропластика.

Євген Балінер, пластичний хірург

Антитренд 5. Великі і дуже великі груди

Тренд сьогодні – природність і натуральність форм. Ще не так давно дівчата гналися за третім і четвертим розмірами грудей, але зараз все більш актуальними стають співмірність і гармонійні пропорції. Якщо раніше імпланти для збільшення грудей були круглої форми, то тепер в моді каплевидна (анатомічна). Груди з ендопротезами такої форми візуально нічим не відрізняються від грудей без імплантів.

Антитренд 6. Класична ліпосакція

Ліпосакція відноситься до складних оперативних втручань, після яких необхідно тривале відновлення. Однак сьогодні для більшості пацієнтів цю процедуру можна замінити на менш небезпечну і травматичну. Домогтися результатів допомагає радіочастотна ліпосакція на апараті Body Tite. Процедура допомагає розщепити жир і вивести його з організму, підтягнути шкіру, позбутися від проблемних зон в області живота, стегон, сідниць, боків, колін, верхній частині рук і навіть другого підборіддя.

На відміну від складних хірургічних втручань, після проведення радіочастотної ліпосакції не залишається ні рубців, ні шрамів, а період реабілітації займає максимум 1-2 дня.

Антон Захаров, пластичний хірург

«На сьогоднішньому етапі розвитку високотехнологічної пластичної хірургії головний застарілий тренд - це проведення маніпуляцій по локальним показанням без урахування загальної композиції. Наприклад, виконання ізольованою верхньої блефаропластики, коли в розрахунок не береться положення брів і стан підбрів’я, або нижній - без уваги до середньої третини обличчя: наявності малярних мішків, елементів скелетизації орбіти («провалів» під очима) або інших естетичних недосконалостей. Тобто мова йде про боротьбу з локальними явищами згідно зі скаргами пацієнта, коли не враховується композиція обличчя в цілому.

Ну і звичайно, в минулому залишився тренд на неприродні, дисгармонійні, надлишкові обсяги молочних залоз - сьогодні всі хочуть натуральні груди. Я думаю, це два основні моменти, які зараз мають значення ».

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: краса, Лікарі, Поради
В тему