Поради

Чому ми закохуємося у знаменитостей

Чому ми закохуємося у знаменитостей

Напевно, кожному знайома історія, коли заходиш на улюблений відеохостинг і випадково натикаєшся на симпатичне відео артиста, про якого до цього навіть не чув. Буває, що особистість виконавця привертає настільки, що вже не помічаєш, як переглянуто всі кліпи та інтерв'ю. І це нормально.

Однак проблеми починаються в той момент, коли вже не уявляєш і години свого життя без того, щоб не клацнути на фото улюбленого артиста. У чому ж причина такої залежності від медійної персони, з якою ми, швидше за все, ніколи не зустрінемося? Ми спробували розібратися.

Звідки ростуть «ноги»

Хтось скаже, що крайній фанатизм «народився» з появою перших рок-зірок в минулому столітті, але чи так це? Змушені не погодитися. Прагнення схилитися перед більш впливовим і сильним представником свого суспільства почало розвиватися з того моменту, як люди почали об'єднуватися в громади для того, щоб вижити.

Їм потрібен був лідер, який забезпечить безпеку і ситість племені.

У той же час люди поступово приходили до того, що існують матерії, які неможливо відчути, звідси починається поклоніння божествам, а нерідко і вожді племені ставали в один ряд з божествами і було вже важко відокремити одних від інших. Суспільство стрімко розвивалося, і продовжує розвиватися зараз, проте бажання вибрати для себе предводителя, причому неважливо - реального чи нематеріального - нікуди не зникло, а лише набуло іншу форму.

Що зараз коїться

Соцмережі дали нам можливість якщо не опинитися поруч зі знаменитістю, але хоча б прикинутися, що ви живете зовсім поруч: щоранку ви скролите стрічку новин в Інстаграмі і натикаєтеся на нове фото зірки, яка, як і ви, прокинулася, починає здаватися, що у вас практично немає відмінностей.

Соцмережі змушують нас повірити в те, що зірка це мало не як сусід по сходовому майданчику - ви знаєте, чим займається один і інший. Чи варто говорити, що все це ілюзія, нехай і добре працює на користь іміджу знаменитості.

Коли варто починати переживати

Ні, не потрібно бігти і відписуватися від Х'ю Джекмана тільки тому, що ви боїтеся потрапити в залежність. Зірки для того і створюють акаунти, щоб бути ближче до своєї аудиторії, хай і через екран смартфона. Читаємо і ставимо лайки далі.

Але якщо ви відчуваєте, що ви не можете і годину провести без того, щоб не оновити стрічку в очікуванні нового поста своєї улюбленої знаменитості, або ж будуєте своє життя навколо медійної персони, в цьому випадку варто задуматися, чи потрібно вам це і як перебудувати свою життя таким чином, щоб вам вистачало часу і на розвиток власної особистості. Іноді вирішити проблему не так просто і потрібна консультація фахівця.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Знаменитості, інтернет, соцмережі
В тему