Поради

Чому постійно хочеться їсти: причини

Чому постійно хочеться їсти: причини

Іноді трапляється, що людина відчуває себе постійно голодною. При цьому харчується добре і не можна сказати, що не доїдає. Справа в тому, що почуття голоду може бути викликано зовсім іншими причинами.

Підвищена нервозність, стрес

Коли ми переживаємо і нервуємо, наш організм починає виробляти кортизол – гормон стресу, тісно пов’язаний з відчуттям голоду. Від його кількості безпосередньо залежить вміст цукру в крові: чим вище рівень кортизолу, тим більше цукру в крові і тим сильніше людині хочеться їсти. Стає зрозуміло, що чим довше ви перебуваєте в стані стресу, тим сильніше хочеться їсти.

Недосип

Якщо ви спите недостатньо (менше 7-8 годин), в організмі порушується гормональний баланс. У тому числі збивається і робота гормонів, що відповідають за відчуття ситості. Вироблення гормону ситості знижується, а гормону, який викликає відчуття голоду, навпаки, підвищується. Часом для того, щоб перестати відчувати голод, потрібно всього лише відрегулювати свій режим сну.

Мало рідини

Може здатися дивним, але часто ми помилково приймаємо почуття спраги за почуття голоду. Інколи це стає причиною переїдання. Визначити, що в цей момент необхідно організму досить просто. Є навіть фраза: «Хочеш їсти, попий води». І це працює. Щоразу, як тільки ви відчули голод, випивайте склянку води. Якщо відчуття голоду пропало, значить, ви просто відчували спрагу.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: психологія, здоровий спосіб життя, Поради
В тему

Останні матеріали