Поради

Який фаст-фуд може бути корисним: пояснення лікарів

Який фаст-фуд може бути корисним: пояснення лікарів

Фаст-фуд в широкому сенсі слова – їжа, яку можна дуже швидко приготувати і з’їсти. У зв’язку з цим продукти для перекусу можуть бути корисними для здоров’я.

Такі рецепти назвав дієтолог, доктор медичних наук Михайло Гінзбург.

За його словами, найочевидніший варіант корисного фаст-фуду – пластівці, в тому числі багатозлакові, і мюслі в поєднанні з кисломолочними напоями.

«Одна ложка – мюслі, друга – заморожені ягоди, третя – сир. Заливаємо доверху кефіром або ряжанкою, розмішуємо», - розказав дієтолог.

Інший корисний рецепт – сендвіч з рибою. Для його приготування необхідно взяти шматок бородинського хліба, зверху покласти лист салату або пекінської капусти і наприкінці додати консервовану скумбрію або оселедець.

Крім того, Гінзбург порадив звернути увагу на злакові або білкові батончики. У них зазвичай зазвичай мало жирів, а є багаті жирними кислотами омега-3 і омега-8. Також в їх складі немає цукру – його замінюють корисними підсолоджувачами. Такий перекус містить молочний і деякі рослинні білки, пояснив дієтолог.

Крім цього, варто звернути увагу на фрукти і овочі, які можна нарізати і полити лляною олією, зробивши таким чином салат. Гінзбург додав, що до корисного фастфуду належать і деякі напої – чай, особливо зелений, і кава.

Також він розповів про продукти, які можна їсти на ніч без шкоди для фігури. У список увійшли морква, огірки, яблука, м’ясо птиці, варені яйця, риба і висівки. М’ясо птиці корисне тим, що містить триптофан – амінокислоту, яка допомагає виробляти мелатонін, що регулює сон. Крім того, можна їсти відварені яйця, омлет без молока і рибу, а також висівки без підсилювачів смаку – вони містять магній, який заспокоює центральну нервову систему.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Харчування і дієти, продукти, Лікарі, здоровий спосіб життя
В тему