Поради

Чому треба відмовитися від кави: пояснення лікаря

Чому треба відмовитися від кави: пояснення лікаря

Існує декілька способів полегшити неприємні симптоми, що виникають у метеочутливих людей при різкій зміні погоди і перепадах атмосферного тиску.

Їх назвала кардіолог Ольга Молчанова.

За її словами, особливо обережними слід бути людям старшого віку, із серцево-судинними захворюваннями, після інсультів і інфарктів.

Передусім переживати такі дні бажано вдома, користуючись доставкою замість походів у магазин і аптеку. Краще не навантажувати організм і дозволити собі відпочити. За змоги рекомендується прилягти на п’ять-десять хвилин, піднявши ноги трохи вище положення тіла. Для цього можна, наприклад, покласти під ноги подушку.

Лікар зазначила, що навіть невелике занепокоєння може викликати паніку і страх у метеочутливих людей. Це призводить до викиду адреналіну, звуження судин, підвищення артеріального тиску, почастішання пульсу, що згубно впливає на серцево-судинну систему.

Ще одна рекомендація – тимчасово виключити з раціону каву і перейти на просту воду або чай з м’ятою і мелісою, які володіють м’яким заспокійливим ефектом. Також медик порадила відмовитися від перегляду новин і відволіктися від світових проблем.

«Додаткові таблетки «від тиску» намагайтеся в цей час не пити, щось додати до плану лікування можна тільки після консультації з лікарем», - додала Молчанова.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: Здоров'я, Поради, Лікарі
В тему