Поради

Як візуально збільшити простір маленьких кімнат

Як  візуально збільшити простір маленьких кімнат

Розмір кімнат у квартирі далеко не завжди відповідає бажанням і потребам. Вирішити цю проблему часом дуже важко без серйозних матеріальних витрат, але можна зробити приміщення просторішим, використовуючи деякі дизайнерські хитрощі.

 

Одним із простих, але ефективних способів розширити простір кімнати є правильний підбір колірних акцентів в інтер'єрі квартири. Роль кольору дуже важлива у вирішенні проблеми маленького простору. Використовуйте загальний білий колір і будь-які світлі тони — світло-блакитні, ясно-рожеві, салатові, бежеві, інакше кажучи, будь-яку пастельну палітру. Варто уникати темних важких кольорів. Звичайно, повністю світла кімната може здатися нудною, тому не бійтеся експериментувати з яскравими контрастами. При цьому ефектною і виразною може бути всього лише одна стіна, її фрагмент, предмет меблів або елемент інтер'єру. Головне, пам'ятайте про сполучення кольорів і знайте міру.

Якщо ви для декорування стін вибрали шпалери, то варто враховувати оптичний ефект, що виникає при комбінуванні різних кольорів і малюнків: шпалери з принтом у вигляді вертикальних смуг візуально зроблять приміщення вищим; великий малюнок звузить простір, як і різнобарвні шпалери; у темній кімнаті обклейте найменш освітлену стіну такими ж шпалерами, але на тон світлішими.

Візуально збільшити маленьку кімнату можна за рахунок підлоги. Тут діє те ж правило, що й у випадку зі стінами: темний колір зменшує простір. Поздовжній напрямок паркету витягне кімнату. Масивний, квітчастий килим зменшить кімнату, краще замінити його невеликим однотонним ковриком світлого кольору. А площу маленьких кухонь візуально розширить світла глянцева плитка на підлозі. Світло, що відбивається від неї, наповнить кухню легкістю.

Чудовим способом створення зорової ілюзії високої і об'ємної кімнати є правильний декор стелі: обмежте центральну частину стелі багетами або зробіть гіпсокартонну конструкцію, заглиблення в якій пофарбуйте у більш темний відтінок, ніж вся інша стеля; використовуйте світлі натяжні глянцеві стелі із крапковими світильниками по краях; екстремальний, але безпрограшний варіант — прикріпити дзеркала на стелю, що точно створить ілюзію нескінченності.

Стеля у маленьких приміщеннях повинна бути дуже світлою, бажано білосніжною, а меблі в кімнаті — невисокими, щоб на рівні очей не заповнювати собою простір.

Більш повітряною і вільною кімнату зроблять скляні або дзеркальні столики, двері та полки. Точкові світильники і приховане підсвічування, відбиваючись у скляних поверхнях, будуть створювати додаткові відблиски і освітлення. Для зберігання речей використовуйте вертикальні шафи і полиці, які також витягнуть маленьку кімнату вгору. Над обіднім столом можна повісити звисаючу зі стелі декоративну люстру або світильник, щоб сфокусувати погляд на цій зоні і відволікти від близько розташованих стін. Фіранки в таких кімнатах повинні бути з напівпрозорої, легкої тканини, щоб добре пропускати денне світло. Яскравість денного освітлення в умовах малої площі відіграє важливу роль. 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: дім, Інтер'єр
В тему