Поради

Чому на тілі з’являються червоні родимки?

Чому на тілі з’являються червоні родимки?

Дехто вважає свої родимки дуже привабливими. Однак у більшості випадків вони представляють собою зміну пігментації шкіри, за якою потрібно стежити.

Наукова назва червоних цяток, про які ми сьогодні говоримо, червоний невус або ангіома. Як правило, з’являються у людей зі світлою шкірою або в середньому віці. Проце йдеться у газеті "Твій вибір".

Такі родимки є безпечними для здоров’я, але якщо вони з’являються часто і у великій кількості, то це привід звернутися до лікаря, тому що це сигнал про зміни в організмі.

Зазвичай експерти в цій галузі пов’язують появу червоних родимок із проблемами з печінкою.

Також вони можуть з’являтися через неправильне харчування, коли в кишечнику і печінці накопичується багато токсинів.

Їхня поява може бути спровокована аномальним зростанням кровоносних судин.

Червоні цятки на обличчі, кистях рук та інших відкритих ділянках тіла, які рідко перебувають під одягом, можуть з’явитися через надмірне перебування на сонці. Слід бути обережнішими.

Зверніть увагу на краї таких родимок та їхню текстуру. Якщо вони нерівні, шорсткі і в розмірі перевищують 6 мм, то необхідно звернутися за консультацією до дерматолога.

Дуже часто поява таких родимок має спадковий характер.

Ще однією причиною їхньої появи на тілі можуть бути незначні гормональні зміни у жінок.

Ну і нарешті, вони можуть з’являтися банально з віком.

Якщо ви виявили на своєму тілі червону родимку, головне – не бійтеся, тому що нічого серйозного не сталося і ніякого лікування застосовувати не потрібно.

Якщо родимки з’являються у великій кількості в зоні грудей, зверніться до лікаря. Одна або дві не мають особливо важливого значення, але несподівана поява більшої кількості може бути сигналом наявних проблем зі здоров’ям.

Перевірте, яку форму мають ваші родимки, симетричні або асиметричні вони. Якщо друге – зверніться до лікаря.

Зверніть увагу на їхній відтінок. Якщо вони червоного кольору, то проблем немає, але якщо вони поступово темніють і з кожним разом стають все темнішими і темнішими, то слід повідомити про це свого лікаря.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: лікування, Поради
В тему