Поради

Як вибрати кафе для весілля?

Як вибрати кафе для весілля?

Кінець весілля. Наречена, витираючи сльози, підбирає розірваний брудний поділ свого плаття. Весілля зіпсоване – на прекрасне плаття наступив хтось із гостей, кухар переплутав і приготував не те гаряче, а офіціант впустив торт! Увесь вечір нестерпно душно і сумно. «У нас все буде по-іншому!» – впевнена ти, але не знаєш, як вибрати банкетний зал і з чого почати.

 

Місце проведення і кількість гостей

Як не крути, без точного числа гостей нам не обійтися. По-перше, це прямим чином впливає на бюджет весільного банкету. По-друге, чим більше гостей, тим складніше знайти місце, де враховані всі важливі моменти, про які далі піде мова.

 

Вільний простір і свіже повітря

Весільний банкет – місце для виплеску енергії гостей, нескінченних танців, конкурсів та емоцій. Крім тамади, для загальних веселощів і комфортного застілля потрібне свіже прохолодне повітря. Краще якщо це буде просторе велике приміщення або, в крайньому випадку, добре налагоджена система вентиляції. Обов'язково перевіряємо кондиціонери: можливість їх регулювання, температурний режим і близькість до майбутніх столів. Інакше пошуки пульта і нескінченні крики: «Зробіть кондиціонер тихіше», – будуть постійно розбавляти виступи тамади і тости люблячих родичів.

Уважно підійдіть до питання розміщення гостей за столи. Вільна і зручна посадка дасть можливість людям непомітно покидати банкет при необхідності, а також спокійно працювати офіціантам. За це точно вам всі будуть вдячні. Хочеться загострити особливу увагу на танцполі. Місце для танців має бути за можливістю просторим і знаходитися якомога далі від столів. Тоді і плаття залишиться цілим, і веселощів буде більше!

 

Умови для фотографа

Щоб фотографії з банкету могли подарувати найтепліші спогади, мало тільки щасливих гостей, нескінченних емоцій та гарного фотографа. Якість знімків залежить і від залу. Найчастіше світло під час банкету роблять приглушеним для більш комфортної обстановки, особливо коли починаються танці. Тому фотографам доводиться використовувати спалах. Необхідно також пам'ятати, що близьке розміщення гостей до стін може перешкоджати роботі фотографа. Люди, що сидять навпроти, можуть бути відсутні на більшості фотографій.

 

Освітлення залу

Світло в залі важливе не тільки для фотографій. Виступи артистів, перший танець молодих, дискотека. Все це вимагає певного освітлення. Потрібно обов'язково запитати про можливість регулювання світла: місце ввімкнення, наявність світломузики та зміна інтенсивності. Найчастіше, звичайно, у діджеїв є своє світлове обладнання, але цей момент потрібно заздалегідь уточнити. Також визначте відповідальну особу за світло: персонал, тамада або, наприклад, свідок.

 

Обслуговування

Часто на весіллях можна помітити таку неприємну ситуацію: гості приїхали, випили, закусили – і всі дружно чекають, поки порожні тарілки замінять іншими стравами. Ще гірше, коли така ж біда з напоями. Якщо персоналу на обслуговування банкету виділено мало, то неприємні паузи під час застілля вам забезпечені. Тому уточніть кількість офіціантів і подумайте, чи будуть вони встигати, враховуючи кількість гостей, асортимент напоїв і страв.

 

Оформлення залу

Інтер'єр закладу значно впливає на вартість оформлення весілля. Чим гірший зал, тим більше грошей доведеться витратити на декорування стін, прикраси столів та усунення недоліків приміщення. При виборі закладу потрібно розуміти, що красиві і стильні інтер'єри практично не вимагають оформлення. Виняток становлять тільки тематичні весілля, що вимагають певного формату приміщення.

 

Алкоголь і напої

При певній кількості гостей адміністрація закладу може піти на поступки і дозволити вам свій алкоголь. Такий варіант теж непогано заощаджує кошти, особливо, якщо ви плануєте потішити гостей елітними напоями, типу віскі чи мартіні.

 

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

В тему