Поради

Страхування бізнесу

Страхування бізнесу

Сьогодні можливості страхового бізнесу відомі не всім. Дійсно, зі страховкою зазвичай мають справу власники автомобілів. На деяких підприємствах існує страховий поліс як частина соціального пакета. Власне, все. Українці сьогодні не думають про можливі несподівані події, які можуть серйозно вдарити по кишені.

Отже, пропонуємо поговорити про страхування бізнесу.

Уявімо, що Ви зважилися відкрити новий бізнес. Маєте потрібні кошти. У вас є партнери, або ж ви самі продумали всі бізнес-ідеї. Ви переглянули приклади бізнесу. Представили проект розвитку бізнесу. І навіть вже склали бізнес-план. Однак, навіть звернувшись до фахівців, що допомагали відкрити новий бізнес вже не одній людині, ви можете бути впевнені в усьому, крім...

Розглянемо для початку, що може нашкодити вашій чудовій бізнес-ідеї. Перше, звичайно, що Вас цікавить – ваші вклади, фінансова відповідальність, безпека необхідного майна (будівель, обладнання і т. д.). Це все піддається ризику із самого початку. Наприклад, ваше підприємство розміщується в житловому будинку. Для вас можуть бути перешкодою сусіди (банальний потоп, скажімо), з яких далеко не завжди вдається «вибити» матеріальний збиток, нанесений підприємству. До того ж, не будемо забувати про те, що кримінал у нашій країні не зжити, і Ваш бізнес автоматично стає потенційною мішенню для вандалів, грабіжників та інших кримінальних елементів. У перерахованих вище випадках Ви несете збитки, але ще й втрачаєте прибуток у зв’язку з необхідністю припинення діяльності.

Однак інститут страхування має на увазі можливість зводити до мінімуму всі можливі збитки і втрати. Таким чином, Ви цілком можете убезпечити свою діяльність.

Звертаючись до страхової компанії, Ви будете думати про компенсацію ймовірних втрат. Розмір компенсації, виплачуваної Вам у страховому випадку, залежить від страхової суми – чим вона більше, тим більше обсяг виплат.

Не варто бути самовпевненими і вірити, що омине. Як показує практика, бізнес не обходиться без фінансових проблем. Від більшості з них Ви можете застрахуватися. І тут Вас чекає малоприємний сюрприз – страхові внески. Вони досить великі, а Ви і так вже вкладаєте гроші в нову справу. Однак задумайтеся про те, що Ви ризикуєте, і внесіть в свій бізнес-план страхові внески. Це дозволить вільніше дихати і не боятися багатьох негараздів.

Вибираючи компанію, Ви будете дивитися на страхові внески, пропоновані страхові випадки. Не забудьте і про терміни виплат. Адже, в разі проблеми, Вам доведеться відриватися від справ на оформлення всіх супутніх документів. До того ж, у деяких випадках, не отримавши страховку, Ви не зможете повернути підприємство до життя і будете далі нести збитки.

Про вибір. Страхові компанії, кажучи про страхування, пропонують страхування майна, відповідальності, припинення діяльності.

Як можна зрозуміти, страхування майна передбачає собою придбання страховки для вашого обладнання, приміщення і т. д. У страховому договорі будуть описані страхові випадки і виплати за ними.

Можливість застрахувати свою відповідальність дуже приваблива. Адже в цьому випадку, страхова компанія відшкодує збитки Вашим клієнтам, або ж особам, постраждалим від Вашої діяльності. Природно, в межах страхової суми, зазначеної в договорі.

На випадок, якщо діяльність підприємства буде припинена з тих чи інших причин, страхові компанії надають можливість компенсувати (знову-таки, в межах суми, обумовленої в договорі) збитки, втрати, витрати. І тут вже грає роль фактичний час простою виробництва. У страхових компаній існує поняття франшизи – часу, до якого простій не є страховим випадком. Після переходу через неї, Ви можете заявляти про компенсацію, згідно із договором.

Варто зауважити, що далеко не всі представники страхових послуг на ринку здатні надати такого роду послугу. Адже і попит невеликий в нашій країні, і суми солідні. Тому тут Ви будете мати справу з представниками верхівки списку страхових компаній.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Бізнес
В тему