Поради

Як вибрати валізу на колесах?

Як вибрати валізу на колесах?

Незамінний атрибут будь-якої поїздки - чемодан. Про що слід пам'ятати при виборі сховища для вашого багажу, щоб воно було справжнім помічником і вірним другом під час подорожей?

Валізи на колесах є найзручнішим способом транспортування ваших речей під час подорожей. Винятки становлять піші походи, велопрогулянки та інші види активного туризму. У таких випадках слід користуватися похідними рюкзаками, конструкція яких забезпечує найбільший комфорт вашого хребта під час тривалих навантажень. В інших випадках нести вагу на собі буде лишнім клопотом, який можна перекласти на колеса.

Матеріал

Вартість пластмасової валізи залежить від її якості. Надійний пластик не буває дешевим. Якщо ви не хочете виявити вм'ятини й тріщини на корпусі через недбале поводження з багажем при навантаженні в літак, що, на жаль, зовсім не рідкість, то економити не варто. У пластикових валізах тендітні речі будуть транспортуватися в більшій безпеці. До недоліків, крім ціни, можна віднести відсутність зовнішніх кишень, куди зручно класти речі, які потребують швидкого доступу.

Тканинні валізи відрізняються більш вигідною ціною, крім того, їх легше набити речами під зав'язку. Вони нерідко оснащені розтяжною секцією, що дозволяє збільшити обсяг валізи. До мінусів можна віднести складний процес очистки в порівнянні з пластиком.

Тканинні валізи мають просочення, що захищає їх від вологи, але для тривалого перебування під дощем вони все ж не передбачені. Шкіряна валіза - вибір скоріше статусний. Висока ціна не корелюється з підвищеною практичністю. Шкіра багато важить, що не можна віднести до плюсів.

Вибір валізи по типу і кількості коліс

У продажу можна знайти валізи на двох і чотирьох колесах. Який варіант кращий? Багато в чому це залежить від того, в яких умовах буде використовуватися виріб.

Для переміщення по рівній поверхні (в будівлі аеропорту або вокзалу, по хорошій асфальтованій дорозі і т. д.) сміливо вибирайте валізу на чотирьох колесах: такі моделі дуже зручні і здатні витримати велике навантаження. Навіть якщо зламаються коліщата, Ви все одно зможете везти валізу на двох, що залишилися.

У той же час, двоколісні валізи відрізняються більшою стійкістю - якщо Вам доведеться везти багаж по піску, землі, спускатися в підземні переходи, краще вибрати саме такий варіант. Але тут є свої «підводні камені»: під час руху до 30% ваги буде перекладатися на вашу руку, в результаті чого Ви можете відчути важкість і втомитися від дорожньої валізи на колесах.

Окремо варто поговорити про матеріал, з якого виготовлені колеса. Всі колеса виготовляються поліуретану.

Такі колеса вважаються оптимальним варіантом, тому що вони, на відміну від пластмасових, не стираються і не гримлять.

А самими безшумними вважаються колеса на підшипниках - вони, крім усього іншого, здатні повертатися на цілих 360 °!

Тип і кількість ручок

Існують телескопічні ручки двох типів: ручка-тростина і подвійна. Ручка-тростина має свої переваги - вона займає мінімум місця всередині валізи, за рахунок чого одяг набагато менше мнеться. Подвійна ручка, в свою чергу, набагато більш функціональна - на ній Ви зможете вільно закріпити сумку або б'юті-кейс, звільнивши тим самим руки. Незалежно від типу, важливо, щоб механізм телескопічної ручки був оснащений виробничим люфтом - тільки в цьому випадку конструкція не деформується в процесі використання дорожньої валізи на колесах.

Дизайн і внутрішня організація

Внутрішня організація простору є чи не найважливішим чинником, на який слід орієнтуватися при виборі. Адже від цього залежить те, наскільки компактно і раціонально Ви зможете розкласти речі.

Наявність декількох відділень і кишень - це завжди плюс. Замість того, щоб возитися з численними пакетами, а потім гарячково ворушити їх в пошуку потрібної речі, Ви відразу визначте, що і в якому відділенні повинно лежати.

Крім того, Ви будете знати, що Ваш багаж в абсолютній безпеці - навіть якщо валіза відкриється, ні одна дрібниця не випаде і не загубиться.

А міцна тканина захистить Ваш одяг від пилу і бруду - згадайте, як неприємно, приїхавши на відпочинок, побачити на улюбленій сорочці пляму від соку, який Ви брали з собою в дорогу!

Деякі моделі дозволяють змінювати внутрішній простір на Ваш розсуд.

Наприклад, в деякі валізи поставляються розділяючі шторки, тканинні обмежувачі і додаткові кишені. У разі необхідності Ви можете закріпити їх всередині валізи або зняти.

І в великих, і в мініатюрних валізах практично завжди присутні перехресні ремені. Вони фіксують багаж і дозволяють довезти навіть крихкі предмети, не пошкодивши їх.

Що стосується дизайну, то дуже зручно, якщо Ваш чемодан виділяється за рахунок яскравого кольору, цікавого принта або незвичайної форми - це дозволить Вам заощадити час на пошук свого багажу на конвеєрній стрічці. Та й виглядають такі моделі надзвичайно стильно, яскраво і позитивно! А хіба не таких емоцій ми чекаємо, збираючись у відпустку?

Габарити і вага

На цьому етапі Ваше завдання - відмовитися від стереотипу «чим більше, тим краще». Варто розуміти, що дві валізи однакових розмірів можуть бути різного об’єму. Нас цікавить саме об’єм, адже від цього параметра залежить те, якe кількість речей Ви зможете упакувати у валізу для подорожей.

Як вибрати розмір валізи?

Для коротких 1-2-денних подорожей і ділових поїздок оптимально підходять компактні моделі об'ємом 25-30 л або зручні кейс-пілоти. Такі валізи навіть дозволяється проносити в салон літака.

Якщо в подорож збирається вся родина, то має сенс придбати велику валізу на колесах об'ємом 100 л або кілька середніх.

Що стосується ваги, то тут все просто: чим легший чемодан, тим краще, адже зараз практично всі великі авіаперевізники пред'являють свої обмежувальні вимоги щодо ваги багажу. Чим менше важить сам валіза, тим більше потрібних речей Ви зможете покласти, не переплачуючи за це.

Як вибрати систему захисту?

Система TSA – найсучасніша система захисту валіз. Знаючи код, відімкнути замок можете лише Ви і співробітники Управління Транспортної Безпеки, в розпорядженні яких є спеціальні універсальні ключі.

Придбати такий ключ неможливо - їх кількість строго контролюється державними органами. Однак в разі, якщо Ваш багаж викличе підозри, замок не мають права зрізати або ламати - Ви можете бути впевнені, що Ваші речі не постраждають.

Більш дорожчі моделі чемоданів оснащуються замками Multi-Pocket TSA Lock або аналогічними, що дозволяють закрити всі відділення валізи. Інший варіант - трьохзамкова замикаюча, яка зводить до нуля будь-який ризик випадкового відкриття.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: відпустка, відпочинок
В тему

Останні матеріали