Поради

Ортопедичний диван – запорука здоров'я та гарного настрою. Як вибрати?

Ортопедичний диван – запорука здоров'я та гарного настрою. Як вибрати?

Часто буває, що, прокинувшись, людина не відчуває, що вона відпочила і набралася за ніч сил для наступного активного трудового дня. Не в кожного є можливість відпочивати на хорошому повноцінному ліжку. Відмінною альтернативою ліжка є придбання ортопедичного розкладного дивана. Купивши його, отримуємо два в одному – зручне місце для прийому гостей і вечірніх посиденьок, а також для повноцінного відпочинку, облаштованого за всіма правилами здорового сну.

Перед вами стоїть складне завдання: придбати бажане із співвідношенням ціни і якості. Це повинна бути не тільки красива покупка, але і практичний, комфортний предмет домашнього інтер'єру.

Форми

Дивани бувають різних моделей і форм. Зараз виробляють кутові, прямі, навіть круглі модифікації, Г-, П-подібні. Є варіанти, котрі не розкладаються, частіше трапляються ортопедичні дивани-трансформери.

Якщо у вашій кімнаті пустує кут –правильний спосіб його обставити за допомогою ортопедичного кутового дивана. Він може прикрасити ваш інтер'єр, зробивши його яскравим та незабутнім.

Вибираючи ортопедичний розкладний диван, пам'ятайте, що занадто м'яке спальне місце провокує хвороби хребта, жорстке – порушення роботи кровообігу. Треба вибирати матрац, враховуючи кількість людей, яка буде на ньому відпочивати, їхню вагу і зріст.

Механізми трансформації

У меблевому виробництві використовується величезна кількість механізмів трансформації, слід їх вивчити і вибрати той, який задовольнить саме вас.

  • Механізм «Американська розкладачка» комплектується товстим матрацом, який для розкладання необхідно потягнути на себе і встановити на металеві ніжки. Надійний та сучасний механізм, відмінний варіант для щоденного сну.
  • «Французька розкладачка» працює за принципом сувою (тонкий матрац згортається в три етапи). Не годиться для постійного використання в розкладеному вигляді.
  •  Завдяки легкості у використанні популярна система розкладання «Акордеон». Сидіння потрібно підняти до певного клацання, тоді виїжджає спальне місце, складене гармошкою, звідси і походження назви.
  •  «Єврокнижка» – це два механізми, з'єднані в один. Сидіння дивана висувається вперед, а спинка укладається на звільнене місце. Один з найміцніших механізмів, шляхом розкладання виходить повноцінне двоспальне ліжко. Використовується для кутових варіантів.

Наповнення

Всі ортопедичні дивани діляться на дві категорії: пружинні та безпружинні. Розглянемо пружинні. Вони діляться на матраци з пружинним блоком типу «Боннель», принцип полягає в двоконусних пружинах, пов'язаних рядами. В основі другого типу – незалежний пружинний блок, де кожна пружина упаковується в окремий чохол. Матраци на основі «Боннель» недорогі і, на жаль, недовговічні.

Матрац для ортопедичного дивана має багатошарову структуру: основа, пружинний блок або наповнювач, зверху жорстке покриття. Види наповнювачів найрізноманітніші: від недорогого ватину і поролону – до латексу, який застосовується для елітних видів.

Безпружинні матраци складаються з монолітних або набраних блоків, з основою з натуральних або штучних наповнювачів, тому ви ніколи не почуєте скрип, вони не пружинять і не створюють ефект «хвилі».

Від виду та якості наповнювачів найчастіше залежить ціна матраца і термін його придатності.

Для дітей найчастіше рекомендують купувати ортопедичний диван-трансформер з безпружинним матрацом, для малюків трьох років підійдуть варіанти з кокосової койри.

Найкращий спосіб вибрати ортопедичний диван – розглянути всі мінуси і плюси, врахувати всі нюанси. Не забувайте, що незручне спальне місце може стати причиною безсонних ночей.

Що потрібно передбачити перед покупкою ортопедичного дивана:

  • Визначитися з моделлю і формою.
  • Як часто буде використовуватися механізм розкладання.
  • Вибрати механізм трансформації.
  •  Вибрати матрац залежновід ваги і кількості людей.
  • Визначитися з оббивкою і наповнювачем.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: дім, Інтер'єр
В тему