Поради

Від вибору кутового дивана залежить дизайн всієї вітальні

Від вибору кутового дивана залежить дизайн всієї вітальні

Кутовий диван нерідко стає обов'язковим елементом будь-якої вітальні, і  від того, яким він буде, залежить наш настрій, відчуття комфорту і загальна обстановка кімнати для гостей. Проблема не тільки у виборі моделі і матеріалу, часто навіть форма відіграє роль, змінює образ приміщення.

Розміри і параметри

Перед тим, як відправитися в магазин за покупкою, потрібно визначитися з розміром. Стандартні габарити куточка:довжина –230-280 см, ширина – 150-180 см. Трапляються види більшого і меншого розміру, тут вже кожен вибирає для себе.

Різноманітність моделей

Спочатку необхідно визначитися з моделлю, вони бувають: прямі, напівкруглі, кутові. Якщо в приміщенні, яке потрібно обставити, пустує кут – кутовий диван саме для вас. Вдало розташувавши його, можна отримати додаткове спальне місце, чудово заощадити простір у малогабаритній квартирі або просто прикрасити інтер'єр незвичайним чином.

Сучасний ринок багатий і різноманітний: симетричні, асиметричні, у вигляді букви Г, П, правосторонні, лівосторонні варіанти. Універсальний кутовий приклад можна збирати на обидві сторони, зручно при необхідності переставити меблі в інший кут. Зверніть увагу – деякі види не перебудовуються в інший кут.

За типом конструкції розрізняють монолітні моделі, де кут і основна частина кріпляться один до одного, трансформери, що перетворюють ложе в ліжко за допомогою розкладних механізмів.

Часто трапляються модульні види, з розміщенням яких є можливість фантазувати, складаючи їх щоразу по-новому, при необхідності навіть у різні сторони приміщення. Так, такі елементи дивана можуть перебувати в будь-якому місці кімнати, можуть замінити крісло або пуф, а при потребі з них можна скласти повноцінний диван.

Конструкція і механізм трансформації

Для кутових видів диванів використовують такі механізми трансформації: розкладачка, акордеон, система викочування, єврокнижка.

Вибираючи варіанти розкладання, важливо знати, наскільки часто диван буде трансформуватися в ліжко, тому що деякі механізми досить швидко зношуються і не призначені для щоденного використання.

Найчастіше в кутових видах використовується система «Дельфін». Для того, щоб його розкласти, необхідно просто потягнути за ремінець і висунути спальний блок, при розкладанні обидві частини опиняються на одній висоті, утворюючи повноцінне спальне місце, зручне для  міцного сну.

Одним з найпоширеніших, недорогих видів розкладання є механізм «Єврокнижка» він міцний, надійний і довговічний. Для розкладання необхідно викотити сидіння вперед і опустити спинку в горизонтальне положення, отримавши рівну спальну поверхню. Додаткова зручність полягає в тому, що модель можна приставити впритул до стіни, звільнивши дорогоцінне місце. Уважно огляньте коліщатка, якими обладнана висувна частина, важливо, щоб вони були гумовими і не залишали слідів на покритті.

Якщо обираєте м'які меблі, на яких не плануєте спати кожен день, можна розглянути систему розкладання «Французька розкладачка». Для того, щоб зручніше його розкласти, потрібно потягнути за ремінь або ручку вгору, верхня секція і весь механізм розправиться, а вже розкладене сидіння стане на ніжки.

Каркас і наповнення

При покупці зверніть увагу на каркас виробу, бажано, щоб він був виконаний з натурального висушеного дерева і правильно оброблений, з'єднання ретельно склеєні, без цвяхів і саморізів.

Бездоганно гладкі, добре оброблені дерев'яні поверхні каркаса – ознака хорошої якості.

Є приклади з каркасом з металу. У таких випадках необхідно переглянути зварювальні шви.

За форму, м'якість і комфорт відповідають наповнювачі, основною якістю яких є пружність. Зараз популярні пінополіуретан, синтепон, холофайбер або пружинні блоки. Якщо плануєте використовувати диван постійно, бажано, щоб в ньому були пружини, які зменшують навантаження на хребет.

Види оббивки

Передусім при виборі «м'якого друга» покупець звертає увагу на зовнішній вигляд і оббивку. Сучасні матеріали різні.

Ринок оббивки вражає розмаїттям, якість визначає, як довго ваші м'які меблі збережуть гідний зовнішній вигляд. Для дитячої бажано вибирати натуральні тканини оббивки, м'які, приємні на дотик. Для кухні підійде оббивка з тефлоновим покриттям, вона досить міцна і легко очищається. У вітальню кімнату підійде жакардова тканина, яка додасть меблям вишуканий стиль і шик, довго не вицвітає і зберігає зовнішній вигляд.

Якщо планується, що куточок буде стояти не біля стіни, а служитиме поділом зон, не варто залишати без уваги задню стінку моделі, вона теж повинна бути якісно обшита тканиною.

Елітною і найдорожчою оббивкою є натуральна шкіра. Правильний спосіб вдалого придбання з оббивкою зі шкіри – це уважно вивчити якість фарбування і вичинки шкіри, щоб надалі вона не потріскалася і не потерлася. Врахуйте, якщо плануєте розкладати на ніч, постільна білизна буде постійно ковзати і скочуватися.

Додаткові аксесуари

Деякі кутові моделі містять білизняний ящик або ящик для дрібниць, в яких зручно зберігати постільну білизну або сезонні речі. При покупці уважно огляньте, щоб стінки, які зроблені з фанери, були добре оброблені, щоб не дряпалися і не чіплялися за білизну. Існують види з вбудованим баром з полицями для напоїв і підсвічуванням, відкидними столиками для кави, поличками для книг і фото.

Перед покупкою обов'язково протестуйте, присядьте на диван, обіпріться на спинку (не соромтеся, деякі продавці самі це пропонують), якщо некомфортно – спробуйте інший варіант. Обов'язково випробуйте механізм розкладання самостійно, можливо, використовувати його буде не так легко, як здається з першого погляду.

Кілька порад, як вибрати кутовий диван

  • Точно визначтеся, з якого боку дивана повинен бути кут.
  • Уважно вивчіть механізми розкладання.
  • Зверніть увагу на міцність каркаса і наповнювача.
  • Врахуйте, в якому місці кімнати він буде стояти.
  • Визначтеся, чи потрібно використовувати модель для щоденного сну.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: дім, Інтер'єр
В тему