Поради

Як правильно вибрати бігову доріжку

Як правильно вибрати бігову доріжку

Ви маєте намір придбати бігову доріжку, але ви не знаєте, яку саме вибрати? Щоб ви змогли придбати кращий досвід на доріжці, що відповідає вашим очікуванням, дотримуйтесь наступних інструкцій.

Перед тим, як вибирати, дізнайтеся про плюси бігової доріжки:

  • Суттєва перевага: це можливість бігати ... вдома і в своєму темпі!
  • Вигідна довгострокова інвестиція
  • Надійний тренажер, який доступний кожному для безпечних тренувань, рекомендований, в тому числі, для реабілітації.
  • Гарна амортизація в порівнянні з дорожнім покриттям.

Для вибору вашої бігової доріжки важливі кілька критеріїв.

По-перше, необхідно враховувати індивідуальні параметри, які мають вирішальне значення у виборі доріжки:

  • Визначте ваш рівень спортивної підготовки: початківець чи скоріше високий рівень?
  • Визначте вашу мету: ви будете займатися на доріжці для зміцнення серцево-судинної системи? Відновлення форми? Схуднення? На додаток до іншого виду спорту? Час від часу, регулярно або інтенсивно?

Яка бігова доріжка для якого використання?

На бігових доріжках і доріжках для ходьби можна виконувати різноманітні вправи в будь-яку погоду і в будь-який час дня. З максимальною безпекою та комфортом для ваших суглобів. Залежно від вашої ситуації визначте як буде використовуватися доріжка.

Як правильно вибрати бігову доріжку
Як правильно вибрати бігову доріжку

Нерегулярні заняття 

Йдеться про відновлення форми або реабілітації. Досягнення спортивних результатів не є визначальним критерієм, тому потужність двигуна в даному випадку не є пріоритетною.

Бігова доріжка Walk'in Domyos ідеально підійде для кардіотренувань, що проводяться час від часу. Вона передбачена для занять джоггінгом до 30 хвилин в день, активної або помірної ходьби.

Регулярні тренування 

Маються на увазі користувачі, які планують бігати час від часу або регулярно, і охочі проводити кардіотренування в домашніх умовах. У цьому випадку перевагу слід віддати біговій доріжці призначеної для щоденних 45-хвилинних занять бігом, як бігова доріжка TC 2. Потужність двигуна в ній вже вище, і користувач має можливість вибирати різні тренувальні програми, а також змінювати кут нахилу до 10% для збільшення навантаження на м'язи ніг.

Інтенсивні тренування

Для впевнених спортсменів і фанатів високих результатів, які бажають займатися регулярно, краще вибрати бігову доріжку, полотно якої підходить для будь-якої довжини кроку. Для тривалих тренувань і швидкості бігу, що досягає 16 км / год, віддайте перевагу більш багатофункціональної біговій доріжці, такій як TC 4, що використовує ефективні технічні рішення і двигун високої потужності, з великою кількістю тренувальних програм і з можливістю регулювання кута нахилу до 10%.

Доріжка для бігу або для ходьби?

На швидкості від 1 до 8 км / год ваше тренування полягає в ходьбі (від «повільної» до «спортивної»). При швидкостях вище 8 км / год ваше тренування переходить в джоггінг, а потім в біг.

Доріжка для ходьби більш компактна, ніж доріжка для бігу. Існує 2 типу доріжок: без мотора і з мотором.

На доріжці без мотора нога штовхає бігове полотно і воно крутиться. З цієї причини ця доріжка похила, щоб полегшити рух полотна. Ця доріжка менше важить, проте, на ній немає можливості ходити по рівній поверхні, в деяких моделях хід полотна може бути недостатньо плавним (що збільшує навантаження на суглоби).

На електричній біговій доріжці бігове полотно обертає мотор. Тому її швидкість постійна, користувач задає її на свій розсуд (від 1 км / год). Вона має дві переваги: ??можливість ходити по плоскій поверхні і оптимальний комфорт для суглобів.

Є багато моделей бігових доріжок. Кожна доріжка розроблена для комфортного використання в діапазоні цільової швидкості, що досягається через параметри таких її складових як бігове полотно, потужність мотора і загальна конструкція. Ці елементи безпосередньо впливають на розмір тренажера ... і на його вартість.

Які характеристики для яких цілей? 

Бігове полотно

Чим швидше ви йдете / біжите, тим більша довжина вашого кроку. Тому бігове полотно повинно відповідати вашому тренуванню. Для ходьби зі швидкістю від 1 км / год до 6 км / год прекрасно підійде полотно розмірами 100 см x 40 см. Тобто, для цього випадку відповідає розмір доріжки для ходьби. Для бігу підтюпцем або джоггінга зі швидкістю від 6 км / год до 8 км / год комфортним буде полотно розмірами 120 см x 40 см. І нарешті, для бігу зі швидкістю від 10 км / год, вибирайте полотно 130 см x 45 см або більшого розміру. Щоб переконати вас, немає нічого кращого, ніж спробувати реально потренуватися на доріжці.

Потужність мотора

Вибір мотора, гаранта швидкості, залежить від того, яким чином ви збираєтеся використовувати бігову доріжку. Чим швидше буде ваш біг, тим більша буде потрібно потужність мотора.

Потужність також пов'язана з максимальною вагою користувача, зазначеною в характеристиках доріжки. 100 кг? 130 кг? Навантаження на мотор буде відрізнятися. Мотор з потужністю, що відповідає даним критеріям експлуатації, продовжить термін служби вашого тренажера. Перший показник, на який потрібно звернути увагу - це постійна потужність двигуна (потужність, яку мотор забезпечує при безперервній роботі). Другий показник - це пікова потужність (потужність в точковий момент, наприклад, в фазі прискорення).

Амортизація

Одна з «комфортних» переваг занять на біговій доріжці! Хороші бігові доріжки часто обладнанні системою амортизації, ступінь складності якої різниться в залежності від моделі. Вона знижує ударні навантаження на коліна і суглоби. Амортизація повинна відповідати вашому використанню: під час ходьби м'яка амортизація забезпечить більший комфорт суглобів і почуття «відскоку». Для бігу більш жорстка амортизація забезпечить максимальний рух ноги і динаміку при використанні ... а також меншу втрату енергії.

Нахил

Ідеальна для збільшення м'язової роботи ніг, система нахилу допомагає варіювати тренування, моделюючи підйом під гору. Більше працюють м'язи нижньої частини тіла (сідниць, стегон) і преса (в тому числі торса), збільшується витрата калорій (до 4 разів більше з кутом нахилу в 20%, наприклад!). Існує 2 типу систем нахилу: з ручним регулюванням, що вимагає зупинки тренажера для зміни кута нахилу, і з автоматичним регулюванням, що дозволяє змінювати кут нахилу під час тренування.

Комп'ютер

Комп'ютер відстежує основні параметри вашого тренування: швидкість, пройдену дистанцію, час тренування, середня витрата калорій. Існують як прості і інтуїтивні моделі для занять ходьбою, так і більш "технологічні" варіанти бігових доріжок.

Зверніть увагу на функціональні можливості вимірювань і доступні програми, що дозволяють оцінити результати і ваш прогрес, сумісність з додатковими аксесуарами: функція тренера або MP3-плеєра, розмір екрану, наявність підсвічування. Залежно від моделі, також може бути присутнє визначення частоти пульсу (саме точне вимірювання буде забезпечуватися пульсоміром).

Максимальна вага користувача

Залежно від моделі він може змінюватися від значень нижче 100 кг до 150 кг і вище. Розміри і потужність мотора кожної доріжки розраховані на те, щоб на ній міг безпечно і стійко розташовуватися користувач з «максимальною» вагою.

Стійкість

Стійкість під час бігу залежить від ваги доріжки. Чим важчу доріжку ви вибираєте, тим більш стійка вона буде, що є запорукою плавності її ходу і комфорту. Опорні поверхні (їх довжина і ширина) також мають значення для загальної стійкості тренажера.

Інтеграція в житловий простір

Система складання / розкладання: після закінчення заняття у більшості бігових доріжок можна скласти бігове полотно. Щоб розкласти доріжку знову, може знадобитися помічник для опускання полотна.

У деяких доріжках є додаткові можливості: товщина бігової доріжки Domyos Walk'In дозволяє зберігати її під більшістю ліжок для максимальної економії місця!

Система транспортування: більшість бігових доріжок оснащені транспортувальними роликами. Однак слід пам'ятати, що деякі доріжки будуть пересуватися легше, ніж інші (на це впливають загальна вага і область зчеплення з поверхнею).

Чек-лист для вибору бігової доріжки

Ознайомившись з різними критеріями вибору, можна підбити певні підсумки. Перед тим, як вибрати бігову доріжку для дому, варто визначитись з параметрами:

  • Двигун потужністю близько 2 к.с. в звичайному режимі - тихий, але досить потужний для досягнення швидкості хоча б 12 км / год.
  • Панель управління, на екран якої виводиться, як мінімум, швидкість, витрачена енергія і відстань. Дисплей повинен дозволяти зручно зчитувати дані. Список профілів і режимів - не менш 9-10.
  • Рівень безпеки забезпечується ключем аварійної зупинки або спеціальною кнопкою, призначеної для тієї ж мети. А швидкість повинна бути плавною, щоб ще більше знизити ймовірність падіння.
  • Поручні повинні бути зручними для рук.
  • Довжина полотна - 120 см, ширина - 40-43 см.
  • У списку комплектних датчиків - як мінімум, датчик серцевого ритму.
  • Для звичайного користувача вистачить механічної моделі, для спортсмена і людини, у якої є проблеми з суглобами, потрібна тільки електрична.

Гарантійний термін на таку техніку повинен знаходиться в межах 1-2 років на весь тренажер в цілому і до 3-5 років на запасні частини. У найякісніших моделях є довічна гарантія.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Фітнес, Спортивні товари, здоровий спосіб життя
В тему