Поради

Догляд за ланцюгом у велосипеді

Догляд за ланцюгом у велосипеді

Для забезпечення нормальної роботи цієї частини велосипеда потрібно знати декілька секретів.

  Ланцюг у велосипеді завжди має бути чистим. Коли катаєтеся по асфальту – він забруднюється менше, а от під час походів бездоріжжям на нього наліпає бруд і пил. Все це призводить до його зношування, а частинки ланцюга починають ржавіти і псуватися після декількох днів забруднення. Тому ланцюг потрібно час від часу мити.

Для миття ланцюга нині є багато дорогих спеціальних очисних засобів, для цього добре підходять також гас та уайт-спіріт. Такі засоби значно дешевші від спеціалізованих, але не менш ефективні.

Бензином ланцюг на велосипеді мити не рекомендується.

Мити такими токсичними речовинами ланцюг велосипеда вдома не можна – недовго отруїтися їдкими випарами.

Вдома на швидку руку ланцюг можна помити мильною водою, але після цього механізм потрібно швидко висушити. Як варіант – ще ланцюг миють побутовими мийними засобами.

Найшвидше ланцюг можна очистити – протерти зовні сухою ганчіркою. Якщо забруднення незначне, то на перший час цього вистачить.

Як мити ланцюг на велосипеді.

Нині в продажі є спеціальні очисні машинки, які продаються у комплекті з мийним засобом. Правда, такої рідини зазвичай дуже мало, тому вона швидко закінчується.

Замість мийної рідини в такий пристрій цілком можна залити гас чи уайт-спіріт, а от автомобільний бензин розчиняє пластмасу, з якої зроблена машинка для миття ланцюга.

Коли ланцюг сильно забруднений, то за один раз його помити навряд чи вдасться, то у цьому випадку доведеться декілька разів міняти розчинник.

Щодо самого використання такої машинки, то перш ніж взятися до роботи – потрібно прочитати інструкцію з її експлуатації.

Коли у вас немає такої машинки, то ланцюг треба зняти з велосипеда і прополоскати його у ванночці з розчинником або з мийним засобом.

При цьому важкодоступні місця слід почистити щіточкою (підійде стара зубна щітка). Після процедури ланцюг треба змастити.

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Авто, Мото-велотехніка
В тему

Останні матеріали