Поради

Дизайн інтер’єру двокімнатної квартири

Дизайн інтер’єру двокімнатної квартири

При розробці дизайну інтер'єру двокімнатної квартири  немає таких обмежень, як у випадку з однокімнатними, тому ми маємо досить широкий діапазон можливостей!

Загальні поради

Дизайнерські ідеї під час роботи з «двійками» – зміни обсягів і конфігурацій передпокою, вітальні, кухні, санвузла (поєднання або зонування). Адже основні недоліки типових двокімнатних квартир такі:

  • Низькі стелі.
  • Крихітні ванна та вбиральня.
  •  Кімната, призначена для дитячої, занадто мала.
  • Наявність довгих вузьких кімнат-«пеналів» із незручно розташованими дверима.

Внутрішні стіни в таких квартирах зазвичай не є капітальними, крім того, іноді є комори, які можна переобладнати в ігрову кімнату дитини зі сховищем іграшок, гардеробну або невеликий робочий кабінет. Демонтувавши внутрішні перегородки, потім можна виконати як візуальне, так і функціональне зонування за допомогою контрастних шпалер, скляних і текстильних тонких перегородок, ширм, стелажів, арок, колон, барноїстійки, масивного дивана, розташованого по центру.

Нічого зайвого!

  1.  У разі, якщо одна з кімнат буде використовуватися в якості не тільки вітальні, але і спальні, складно обійтися без меблів і пошуку окремої зони для вбиральні. Оптимальний варіант – об'єднання кухні з кімнатою, що дозволить візуально збільшити дистанцію між загальною гостьовою зоною і приватною територією члена сім'ї, який спить у вітальні.
  2. Доречний демонтаж перегородки між кімнатами з метою зменшити площу спальні і збільшити площу вітальні. У цьому випадку бажано оформити спальню в мінімалістському стилі, використовуючи світлі геометричні меблі та прямі японські або римські штори і відокремивши її від вітальні орними або розсувними дверима.
  3. Не менш доречне і збільшення площі вітальні за рахунок утеплення лоджії і демонтажу віконної групи. Навіть якщо у вас не велика лоджія, а маленький балкон – включення його в периметр вітальні кардинально змінить сприйняття приміщення. Ефект посилить скління балкона від підлоги до стелі.
  4.  Поєднання вбиральні та ванної вивільняє місце не тільки для пральної машинки, але і для стильних функціональних аксесуарів, наприклад, виконаних в ультрамодній стилістиці рушникосушарки і шафок. Замінивши ванну душовою кабіною, можна звільнити місце для кутовоїджакузі.
  5.  Якщо з якихось причин ви не можете здійснити перепланування, досвідчений дизайнер неодмінно підкаже вам ходи, які не потребують демонтажу наявних конструкцій. У цьому випадку важливо пам'ятати про те, що ваша мета – вивільнення простору, в т. ч. за рахунок відмови від громіздких і зайвих предметів.
  6.  Бажано купувати предмети обстановки комплексно, причому тільки заплановані, уникаючи покупки красивих, але зайвих у невеликій квартирі речей.
  7.  Не слід поміщати в інтер'єр об'ємні епатажні речі – вони візуально обмежують простір.
  8. Натяжні стелі візуально збільшують приміщення.
  9. При розробці дизайну інтер'єру двокімнатної квартири велике значення надається освітленню: маленьке приміщення виграє за рахунок основного освітлення з регулятором інтенсивності світла і продуманого розташування декількох точкових світильників.
  10. Вигляд невеликої двокімнатної квартири відчутно змінюють легкі арки та колони, важкі перегородки, а також зміни конфігурацій дверних прорізів.

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: дім, Інтер'єр
В тему