Поради

Арт-деко в інтер'єрі – дитя «прекрасного багатства»

Арт-деко в інтер'єрі – дитя «прекрасного багатства»

Стиль арт-деко в інтер'єрі – це стиль «зірок», блискуча родзинка краси і культу світу, що зародилася в двадцятиріччі між двома світовими війнами. Його предтечею можна вважати модерн, він захоплюється пишністю минулого і прагне пройтися по ньому сучасним різцем.
Ви можете поєднувати в інтер'єрі східні і старовинні вироби, сучасні скляні меблі, килими ручної роботи з умовою, що ці речі виглядають шикарно та оточені яскравими аксесуарами, додають «картинці» експресію.

  • Колірна палітра є контрастною: біле і чорне, біле та охра, бежеве і шоколадне, чорне і сріблясте, багряне і золоте. Металік може бути основним кольором, а чисті яскраві кольори – блакитний, червоний, жовтий –  віддаються невеликим деталям.
  • Домінує натуральний матеріал, як правило, це шкіра, метал, рожеве дерево, ясен, клен, пальмове дерево.
  • Антикварні меблі можна доповнити елементами ручного кування і покрити блискучим лаком.
  • Меблеві гарнітури, шафи, комоди, кухонні групи – підкреслено геометричні, столи та інші предмети зони відпочинку – закруглено-витіюваті.
  • У драпірування стін бажано використовувати дорогі тканини або шпалери на тканій основі, що імітують їх.
  • Не тільки вітальня, але і весь будинок вражає шиком. Червоні поверхні санвузла в поєднанні з позолоченою сантехнікою і фурнітурою – ідеальний прийом.
  • Кухня може бути виготовлена з пластику, глянсові фасади витримані в двох кольорах, наприклад, вишневе і чорне або сіре і червоне.
  • Мийки, раковини– із каменю, імітацію каменю використовують в оформленні видимої частини стін кухні та ванної.
  • Вази зі скла або чорного дерева, бронзові статуетки, чорно-білі фотографії в дорогих рамках гармонують з декоративними світильниками.
  • Екзотики додадуть дорогі живі рослини великого об'єму.

Стіни декоруються шпалерами, що імітують тканину чи мереживо, також використовуються панно з тканини. Для обробки стін підходять вітражі, мозаїка з кераміки, вставки зі шкіри або дорогого текстилю. Колір стіни, як правило, насичений, але нейтральний, залишаючи більший акцент на предмети інтер'єру.
Стеля: вибір матеріалу обробки стелі в інтер'єрі арт-деко не принциповий. Головне, не позбавляти інтер'єр відчуття розкоші і всіляко підкреслювати його. Тому підійдуть від білої глянсової стелі до дерев'яного кесонного. Орнамент стелі суворий і чітко симетричний, також можуть використовуватися етнічні візерунки.

Підлогувикладають паркетом яскравих контрастних кольорів. Відмінно підходить паркет з екзотичних порід деревини. Другим варіантом підлоги стане вишукана керамічна плитка, як один з варіантів – ефект мармурової підлоги, де часто використовується контраст чорного і білого.

Меблі – поєднання класицизму і сучасності. В обрисах переважають округлені кути, строгі вертикальні лінії, геометричні форми. Активно застосовуються декоративні елементи у вигляді зигзагів, трикутників, кіл. В якості матеріалу служать червоне (або махагони, сапелі, евенги), чорне дерево, а також екзотичні породи дерев. Широко застосовуються шкіряні меблі. Вони декоруються хромованими елементами, склом, бронзою, кристалами, шкіряними вставками. Меблями намагаються підкреслити шик інтер'єру.

Предмети декору: вишукані предмети в поєднання зі строгими. Для декору характерні прямі і ламані лінії, чіткість і графічність форм. З матеріалів використовуються тканини, скло (дзеркала, вази, статуетки), бронза, кераміка. Ідеально підходять подіуми, огорожі, фонтани. Килими – в кубічних візерунках, а живопис –у стилі кубізм.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: дім, Інтер'єр
В тему