Поради

Як вибрати ванну для свого будинку

Як вибрати ванну для свого будинку

Кожному з нас хочеться, щоб ванна кімната виглядала привабливо і красиво. Досягти цього можна за допомогою хорошогоремонту. Але головним надбанням, звичайно, є сама ванна. Про те, як вибрати ванну, на що звернути увагу і як розпізнати підробку, розповімо в цій статті.

Чавунні ванни

  •  Безсумнівною перевагою чавунних ванн є їх висока теплоємність. Ці ванни довго прогріваються, але і довго охолоджуються.
  • Чавун має недоліки, які легко перетворюються в плюси. Наприклад, велика вага ванни створить труднощі при її перенесенні. Здавалося б, це мінус. Але таж велика вага гарантує, що чавунна ванна не зрушиться зі свого місця і буде служити довгі роки. Кахель можна укладати впритул до такої ванни.
  • Відповідаючи на запитання про те, як вибрати чавунну ванну, можна навести загальні рекомендації. Їх небагато. Подивіться полотно ванни – воно може бути з нерівностями, але без опуклостей і вм'ятин. Якщо на чавуні наявні такі дефекти, це говорить про неякісно виготовлені форми.
  • Основну увагу потрібно приділити емалі. На неї має бути сертифікат відповідності. Емаль обов'язково повинна бути без сколів і тріщин, рівномірна, глянцева і рівна по всій поверхні. Якісна емаль довго не пожовтіє і не втратить своєї глянцевої структури.
  • Радимо також звернути увагу на ванни з тонкостінного чавуну, які важать близько 120 кг. Занести таку ванну в квартиру буде простіше, ніж звичайну.

Сталеві ванни

  • На відміну від чавунних ванн, ці вироби можуть бути будь-якої форми, розміру і літражу. Випускаються такі ванни з різною товщиною стінок. При виборі особливу увагу потрібно приділити якості і товщині сталі. Хороші ванни виготовляються з нержавіючої сталі з товщиною стінок від 4 мм. Іноді виробники додатково збільшують товщину дна.
  • Ванни зі сталі бувають суцільнотянуті або зварні. При цьому зварні ванни коштують дешевше.
  • Особливу увагу потрібно приділити емалі і наявності додаткової звукоізоляційної прокладки між зовнішнім і внутрішнім шаром ванни. Якщо її немає, ванна буде сильно дзвеніти при наборі води з-під крана.
  • При підборі металевої ванни зверніть увагу на її вагу. Хороші ванни важать 30 кг і більше, що пояснюється більшою товщиною металу.

Акрилові ванни

  • Сантехнічний акрил – це вид полімерного матеріалу, який отримав величезне поширення на ринку сантехніки в останні роки. На відміну від чавуну і сталі, акрил важить мало і має велику міцність.
  • При покупці ванни потрібно пам'ятати, що гарне акрилове рішення дешевим не буває. На відміну від звичайних пластикових ванн з акриловим покриттям, акрилові ванни мають малу дзвінкість, відмінно гасять ударні вібрації, підходять для установки в будь-яких приміщеннях.
  • Акрилову ванну від пластикової відрізнити досить складно. Головне правило тут – підбирати акрилові ванни в спеціалізованому салоні, який може надати сертифікати відповідності та документи на ванну. Пам'ятайте, що на ринку або в невеликих магазинах знайти якісну акрилову ванну практично неможливо.

Як підібрати ванну під себе

Розміри прямокутних ванн з чавуну і сталі майже завжди стандартні. У довжину вони можуть бути 160, 170 або 180 см, а в ширину –70 см, 80 см, 85 см. Висота ванн останнім часом змінюється активно самими виробниками, але радимо вибирати ванни з глибиною не менше 65 см (без урахування ніжок). Якщо форма ванни не прямокутна, вибір обмежений тільки вашими вподобаннями. Радимо вибрати ванну так, щоб в неї можна було поміститися в положенні напівлежачи, витягнувши ноги на всю довжину. Така ванна оптимально вам підійде. Звичайно, якщо розміри приміщення дозволяють, ви можете замовити ванну, у якій зможе поміститися кілька людей (наприклад, ванну з гідромасажем).

Додаткові функції

Функції гідромасажу і підігріву зазвичай реалізуються в спеціальних дорогих моделях ванн. При цьому враховуйте, що у ванні буде встановлений компресор, що змішує повітряний і водний потік в одну сильну струмінь. Ви можете вибрати повний комплекс додаткових функцій, які пропонують виробники ванн у всьому світі. Все обмежено лише вашими потребами та фінансовими можливостями.

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: дім, Ремонт
В тему