Поради

Вибір рушникотримача: поради фахівця

Вибір рушникотримача: поради фахівця

Як вибрати рушникотримач, щоб він був функціональним, надійним і привабливим?

Вибір водяного рушникотримача

Якщо ви вирішили купити традиційний рушникотримач для ванної, як вибрати найкращий варіант? Тут рекомендуємо врахувати наступні моменти:

1. Технічні характеристики, в тому числі і робочий тиск.

Вітчизняні моделі адаптовані до наших умов – їх робочий тиск зазвичай становить 15 атмосфер, а зарубіжні прилади, як правило, розраховані на більш низький тиск теплоносія. Обов'язково уточніть цей момент перед покупкою рушникотримача, виготовленого в одній з європейських країн.

2. Діаметр підводок.

Краще, щоб він збігався з діаметром труб,– це забезпечить більш якісне з'єднання. Зверніть увагу, що імпортні моделі не завжди підходять до наших умов. Адже стандартний діаметр стояка в квартирі –1 дюйм або 1 ¼ дюйма, а більшість зарубіжних рушникотримачів має приєднувальні розміри ¾ або ½ дюйма. У цьому випадку без перехідника не обійтися.

3. Матеріал, з якого виготовлений рушникотримач.

Радимо зупинитися на варіанті з нержавіючої сталі – такий рушникотримач довговічний, не схильний до корозії і надійний. Більш економічним варіантом буде вибір латунної моделі з хромованою поверхнею.

Для багатьох важливими критеріями вибору є розміри, форма і дизайн приладу. За формою найпоширеніші приладиу вигляді П і М, але радимо купити «драбинку» – площа обігріву такої конструкції більша, тому ви отримаєте більше місця для сушіння речей. Всі інші критерії залежать від ваших індивідуальних переваг і умов конкретної ванної кімнати. Головне, щоб рушникотримач за своїми габаритами і оформленням підходив до загального дизайну приміщення, а також був зручний саме для вас.

Електричний рушникотримач: що потрібно знати

Якщо ж ви хочете, щоб у вашій ванній кімнаті було комфортно завжди, але ваші умови не дозволяють підключитися до централізованої системи обігріву, то варто купити електричний рушникотримач. У західних країнах вони дуже популярні, але як вибрати електричні рушникотримачі, які будуть безперебійно функціонувати в наших умовах ? Все дуже просто, при купівлі такого приладу радимо  дізнатися:

1. Тип нагрівального елементу.

Рушникотримач може бути кабельним (всередині конструкції розташований нагрівальний кабель) або масляним – теплоносієм виступає нагріте масло, яке циркулює. Масляні моделі довго нагріваються і споживають більше енергії, але й охолоджуються вони довше. А кабельні рушникотримачі більш безпечні в роботі і економічніші.

2. Потужність.

На 1 кв. метр ванної кімнати потрібно 100-120 Вт потужності приладу, щоб у приміщенні була температура 22-24 градуси. А для ванної кімнати з вікном показник потужності зростає до 130-150 Вт на кожний кв. метр.

3. Спосіб підключення.

Найпростіший варіант – відкрита електропроводка, коли в розетку включається вилка рушникотримача. А при прихованому типі підключення провід потрібно монтувати в стіну – це додаткові витрати часу і сил.

4. Тип кріплення.

Електричний рушникотримач може бути стаціонарним або поворотним. Якщо ви вирішили придбати останній, то простежте, щоб ваші умови дозволяли повернути прилад на 180 градусів. Як і для водяного аналога,  радимо зупинитися на приладі з нержавіючої сталі, а форму та дизайн вибирати залежно від індивідуальних переваг та умов приміщення.

Сподіваємося, тепер ви знаєте, який рушникотримач вибрати, щоб він довго та ефективно працював саме у вашій ванній кімнаті.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: дім, Ремонт
В тему