Поради

Встановлюємо підсвітку в салоні

Встановлюємо підсвітку в салоні

Після того, як вибрали, чим будете освітлювати салон авто, можна братися до роботи.

Спочатку зніміть клеми з акумулятора. Попередньо варто вибрати місце, куди прикріпите світлодіодну стрічку або неонову трубку. Прикладіть її до місця призначення, заміряйте і розрахуйте довжину проводів до цієї точки.

Під час встановлення варто подумати про розміщення вимикача і запобіжника. Щодо останнього, то він захистить лампи від перепаду напруги і стане справжнім рятівником, якщо у процесі встановлення ви переплутаєте плюс з мінусом. Тому досвідчені автомобілісти рекомендують встановлювати запобіжник у доступному місці, бажано ближче до акумулятора.

Найкращі місця для підсвітки:

- під бардачком;

- під кермом у водія;

- у багажному відділені.

Коли вимикач під’єднано до акумулятора, то необхідно поставити запобіжник на всю підсвітку.

Для зручності провід підсвітки можна провести через отвір у пластині, між салоном і двигуном. Як варіант – просвердлити новий отвір, при цьому дуже важливо нічого не пошкодити в автомобілі. Щоб краї металу в свіжому отворі не різали провід, у дірку добре вставити гумове кільце, яке убезпечить провід від технічного пошкодження.

Коли основний провід підсвітки салону прокладений, потрібно й інший підвести до відповідної клеми акумулятора. Прокласти його туди можна так само – через отвір у пластині, проте як варіант – підключити до корпусу авто. Попередньо потрібно пересвідчитися, що ця ділянка кузова суто металева, без іржі, фарби чи бруду. Після цих дій слід увімкнути підсвітку салону і перевірити її справність.

 Встановлювати власноруч підсвітку для салону в своєму авто – цікава справа, до того ж, це дає змогу економити, адже не потрібно залучати інших майстрів. Проте, якщо ви не впевнені у власній компетентності, тобто не розумієтеся, як краще все зробити, – зверніться до професіонала, адже неправильне поводження з електрикою може призвести до займання автомобіля.

 

 

 

  

 

 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Авто, Тюнінг
В тему

Останні матеріали