Поради

Що потрібно знати про шугарінг

Що потрібно знати про шугарінг

Шугарінг - ефективна і не травмуюча шкіру процедура видалення волосся на тілі за допомогою цукрової пасти. Це альтернатива восковій депіляції.

Що потрібно знати про цю техніку? Як проходить процедура, як доглядати за шкірою після і чи можна зробити таку депіляцію вдома.

Чим ефективний шугарінг?

  • Уповільнює ріст волосся. Якщо проводити процедури регулярно, волосяна цибулина ослабне - через це сповільниться ріст волосся, а нове волосся стане тоншим. Головне - робити шугарінг регулярно, раз в три або чотири тижні.
  • Не викликає подразнень. Депіляція цукровою пастою дозволяє видаляти волосся на гіперчутливих зонах. До складу пасти входить всього три компоненти: вода, фруктоза і глюкоза, тому ризик алергічних реакцій та подразнення шкіри мінімальний. Навіть при високій чутливості шкіри можливе тільки невелике почервоніння, яке швидко проходить.
  • Не обпікає шкіру. Не всі пасти потрібно розігрівати. При необхідності підігріву цукрової пасти її нагрівають до температури тіла - не більшу за 37 ° С, тому ймовірність опіку виключена.
  • Покращує стан шкіри. Додатковий ефект шугарінга - м'який пілінг. Після процедури шкіра стає ніжною і шовковистою.
  • Майже не має протипоказань. Шугарінг - універсальна процедура, яка підходить багатьом. З протипоказань - тільки цукровий діабет, алергія на цукор і мед, злоякісні і доброякісні пухлини, варикозне розширення вен, глибокі порізи, рани, свіжі шви і інші пошкодження шкіри.

Незважаючи на безпеку процедури, рекомендується перед нею проконсультуватися з лікарем-косметологом або дерматологом.

Чи можна робити шугарінг вдома?

Можна, але не варто. Звичайно, по відео в інтернеті здається, що процедура дуже проста. На практиці ж потрібно враховувати багато нюансів. Наприклад, пасти бувають різної щільності: ультрам'яка підходить тільки для бандажної техніки - пасту видаляють спеціальними смужками. Середня і щільна цукрова паста не вимагають бандажів - працюють прямо руками. Цукрові пасти різної щільності можна змішувати одну з одною і працювати в різних техніках. Якщо у вас немає досвіду роботи з пастами, краще не ризикувати.

Якщо ви налаштувалися робити шугарінг вдома, перші процедури важливо зробити в салоні. Ідеально - пройти хоча б базовий курс навчання техніці шугарінга. Це хороша інвестиція, оскільки Ви зможете заощадити на салоні краси.

Від чого залежать відчуття під час процедури

Важливо розуміти, що навіть цукрова депіляція не може бути абсолютно безболісною. Так, при шугарінгу волосся видаляється по лінії росту, і це забезпечує більш комфортні відчуття під час процедури. При цьому больові відчуття багато в чому залежать від індивідуальних особливостей.

Тим, у кого товсте і жорстке волосся, швидше за все, буде досить боляче. Біль відчувають і ті, хто тільки що відмовився від депіляції бритвою. Деяким боляче тільки в зоні бікіні. Тим, у кого тонке волосся або високий поріг чутливості, майже не боляче.

Комфорт під час процедури також залежить від якості пасти і вмінь майстра. Це ще один аргумент на користь салонної процедури: вдома може бути болючіше.

На різних ділянках тіла - різні больові відчуття. Більшість відчувають дискомфорт при депіляції пахв і зони бікіні. Багато чого залежить від типу волосся: власникам товстого і жорсткого волосся найчастіше буває боляче

Як доглядати за шкірою до і після шугарінга

Щоб виключити ймовірність виникнення проблем, наприклад врослого волосся або роздратування, потрібно правильно доглядати за шкірою після процедури.

Так, напередодні процедури варто зробити скрабування. Його краще робити проти росту волосся, як би піднімаючи волоски. Щоб процедура була комфортною, волосся повинне відрости хоча б до 5 мм. Добу після процедури не можна засмагати, ходити в сауну і використовувати мочалку. Не можна наносити дезодорант.

Між процедурами необхідно використовувати спеціальні засоби - наприклад, різні креми і лосьйони, які уповільнюють ріст волосся або перешкоджають утворенню врослого волосся.

Цукор або віск: що вибрати

Битва цукру і воску йде вже багато років. Однозначно сказати, що краще, не можна. У обох процедур є свої переваги і недоліки, тому вибір найчастіше індивідуальний: комусь більше підходить віск, а комусь шугарінг. Все залежить від матеріалу, професіоналізму майстра і фізіології конкретної людини. Найчастіше клієнти пробують обидві процедури і після цього роблять вибір.

Віск простіший у використанні. Воскова депіляція - дешевша і швидка процедура. З недоліків: в невмілих руках віск може призвести до опіків і виникнення врослого волосся.

При шугарінгу неможливі опіки та ушкодження шкіри: цукрову пасту не треба сильно нагрівати. Також шугарінг викликає менше подразнень. Вростання волосся може з'являтися як після шугарінга, так і після воскової депіляції. Тут все залежить не від матеріалу, а від професіоналізму майстра і фізіології клієнта.

Що потрібно знати про шугарінг

  • Процедуру роблять за допомогою цукрової пасти. Це сучасна, безпечна і безболісна процедура.
  • Шугарінг вважається не дуже болючою процедурою, але насправді все залежить від індивідуальних особливостей кожної людини і умінь майстра.
  • Шугарінг можна зробити вдома, але процедура вимагає особливих навичок. Якщо хочете робити шугарінг вдома, варто пройти базовий курс навчання техніці. Ви зможете дізнатися про всі особливості процедури і розібратися, чим відрізняються пасти.
  • Щоб процедура була ефективною, потрібно забезпечити правильний догляд до і після. За добу до шугарінга варто зробити скрабування шкіри. Після - використовувати лосьйони і креми після депіляції для відновлення шкіри, її зволоження, уповільнення росту волосся і профілактики врослого волосся.
  • Шугарінг не кращий воску, це альтернатива воску. Обидві процедури ефективні, а вибір завжди залежить від особистих уподобань кожної людини.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: краса, жінки
В тему