Поради

Як вибрати караоке?

Як вибрати караоке?

Культура караоке зародилася в 50-х роках - в японських співаючих кафе, де люди збиралися вечорами і голосно співали пісні до хрипоти під акомпанемент живої музики американських музичних автоматів. Потім була перша караоке машина «кинь монетку - заспівай», караоке-таксі, дискові програвачі з можливістю накладати титри на зображення.

Зараз караоке-системи вже далеко не ті, що були 50, 30 і навіть 10 років тому. Отримати приголомшливий звук тепер можна навіть з караоке для дому, а що вже говорити про професійне караоке для ресторанів, барів або клубів - з широкими технічними можливостями і якісним звуком.

Розглянемо про функції сучасного обладнання і допоможемо вибрати караоке з урахуванням ваших потреб.

Популярні караоке-системи

Забийте в «Гугл» «купити караоке», і з великою ймовірністю ви натрапите на товари саме цих виробників. Вони створюють не те іграшкове обладнання, що коштує 3-5 тисяч гривень (з «брудним» звуком, поганою деталізацією і так далі), а професійні моделі з вражаючим функціоналом, якісним звучанням і продуманим інтерфейсом.

Опис найпопулярніших систем, представлених на ринку, допоможе вам зрозуміти, яке караоке краще підійде під ваші цілі.

Караоке-системи AST

Компанія AST створює професійні продукти для будь-яких покупців: від любителів домашнього співу до власників караоке-закладів. Головна перевага караоке AST - композиції, які записуються у власній студії або оригінальні мінусівки від виконавців. Це не «задавлені» мінуса з криво віддаленою вокальною партією або звуки синтезатора, що не дотягують до коректного звучання живої музики, а фонограми високої якості.

Модельний ряд відкриває система AST-250. Це караоке для клубу, бару, статусного ресторану або караоке-закладу віп-рівня. Модель мініатюрна, але дуже потужна:

  • Для хорошого звуку тут поєднуються продуктивний DSP, десятки тисяч «мінусівок» студійної якості, преміальний 32-бітний цифро-аналоговий перетворювач, балансні мікрофонні входи і аудіо виходи з роз'ємами XLR, оптичний і коаксіальний цифрові аудіовиходи.
  • Відео відображається в Full HD 1080p без зависань і перешкод на екрані, є можливість підключати до чотирьох екранів через HDMI і ставити власні відеокліпи на фон.
  • Збір заявок гостей відбувається online, тональність і темп гнучко змінюються, пошук знаходить потрібну пісню навіть при написанні з помилками, управління можливе зі смартфону або планшета, є вбудований Wi-Fi.

Слідом йде універсальна модель - караоке-система AST-50. Щоб почати співати, досить підключити її до телевізора і взяти в руки мікрофон. Додаткове обладнання не потрібне, тому це ідеальний вибір караоке для бару, кафе чи дачі. Крім простоти експлуатації, у неї є й інші переваги:

  • Вісім ефектів для обробки голосу, фонограми студійної якості, професійна обробка і запис виконання пісень, мікрофонні входи і функція роздільної настройки рівня гучності - все для фантастичного звучання.
  • Для повного занурення гостей в музичну атмосферу тут є офіційні відеокліпи, налаштування розташування рядків пісень на екрані, підсвічування партій різними кольорами при виконанні дуетом, а також спів за балами.
  • Управляти системою можна з планшета або смартфона, шукати пісні з виправленням помилок, окремо змінювати гучність мікрофона і фонограми.

Золота середина між комерційним і домашнім форматом - AST Mini. Це компактне караоке для будинку, квартири або невеликого кафе. Воно також дозволяє професійно обробити і записати вокал, пропонує свіжі популярні пісні і оцінює спів за балами, показує відео у високій роздільній здатності, по-розумному шукає пісні і підтримує управління з планшета або телефону.

Нарешті, караоке-система для будинку - AST HOME - перша модель з інтелектуальними алгоритмами професійного рівня. Вона компактна, портативна і проста. Тут і студійні
фонограми, і інтелектуальний пошук (як в старших моделях), і цифрова обробка вокалу. А ще - два мікрофони в комплекті і постійно поповнюваний каталог пісень, звідки можна купувати фонограми поштучно.

Караоке-системи Evolution

У компанії Evolution теж є гідні продукти. Для закладів - Evolution Pro 2 з багатим вибором пісень, гнучкими можливостями роботи зі звуком і зручним інтерфейсом:

  • EvoClub дозволяє дивитися каталог пісень на планшеті, відправляти замовлення обраної пісні звукорежисеру, вести внутрішній чат між гостями закладу, адміністратором і звукорежисером. А в додатку Evo Control можна знайти усі необхідні вам інструменти - від мікшера до ведення черги виступів гостей.
  • Можливий звукозапис виступів гостей одним клацанням миші і копіювання створеного запису на флеш-карту.
  • Розширений набір ефектів для обробки голосу, можна підключити компресор на кожен мікрофон.
  • Тисячі оригінальних кліпів, можливі завантаження і програвання відео у високій якості Full HD.

Також у бренда є обладнання для аматорського караоке - Evolution Lite 2 з широким функціоналом, що дозволяє влаштувати в будинку феєричний концерт:

  • Професійні інструменти для обробки вокалу, 32-бітний ЦАП і параметричний еквалайзер дозволять зазвучати не гірше, ніж зірки естради.
  • Враховано користувальницькі переваги: ??для улюблених пісень зберігаються настройки тону, ефектів, темпу і гучності.
  • Модель можна інтегрувати в екосистему «розумного» будинку і тим самим спростити управління.

Караоке-системи МacSound

Продукти MacSound представлені B2C-лінійкою - вони не дотягують за рівнем до клубних і ресторанних систем, але здивують якістю звуку любителів домашніх музичних батлів. Ходова модель - DUB TV 2. Вона оснащена двома мікрофонами і пультом управління. Є кілька функцій голосової обробки. На базі цієї установки є комплекти, доповнені акустикою, наприклад, Fat Hype. У караоке-систем MacSound є пара суттєвих недоліків. Перший - незручний і складний для деяких користувачів інтерфейс. Для домашнього дозвілля все-таки потрібна гранична простота. Другий мінус - фонограми поганої якості, записані на коліні в студії або на синтезаторі.

Караоке-системи MadBoy

Бюджетники в світі караоке - MadBoy - той мінімум, з якого взагалі варто починати розглядати караоке-системи. До них підключають по два мікрофони, можна регулювати тональність і застосовувати ефект відлуння. Програвачі MFP працюють з дисками і флеш-картами. Пісні зберігаються на CD-дисках, а банк композицій убогий і застарілий років на 6-8.

Яке караоке краще для будинку?

Коли потрібно якісне обладнання, яке дасть чистий звук без булькання і плаваючого ритму, з простим управлінням, в якому розбереться навіть мале дитя, варто купити караоке рівня AST або EVO. З такими установками не потрібно бути солістом опери, щоб насолоджуватися своїм голосом. Можливості маніпуляцій зі звуком дозволять приховати недоліки вокалу і підкреслити переваги, підібрати такі налаштування, щоб улюблена пісня стала коронною.

Крім приголомшливого звуку, професійну караоке-систему для будинку відрізняють стабільність, надійність і простота роботи. Управління можливе через смартфон або планшет, пісні доступні для завантаження в online.

Караоке-системи AST для будинку заточені під комфорт користувача, найбільш ергономічні і не потребують покупки купи додаткового обладнання. До того ж модель AST Home – перша доступна за ціною домашня професійна установка для «караоке рів», якій поки що немає рівних.

Яке караоке краще для кафе, клубу, бару

Навряд чи гість повернеться в караоке-клуб, де він відчував дискомфорт під час співу, погано звучав і не зірвав овації в залі. Вирішити всі ці недоліки допомагають професійні установки, що використовують інтелектуальні алгоритми і технології в своїй роботі.

Яскраві представники преміального сегмента караоке - системи AST і Evolution. Надійні, багатофункціональні, потужні, ергономічні. Вони закривають потреби всіх учасників події, від власника закладу до звукорежисера і гостей:

  • музика і голос виконавця звучать яскравіше, соковитіше і гармонійніше;
  • взаємодія з гостями і робота з їх побажаннями ще більш злагоджена і простіша;
  • якісний відео супровід занурює виконавця в атмосферу феєричного концерту і не дає занудьгувати слухачам.

Деякі моделі AST і Evolution на перший погляд схожі. Але при детальному розгляді можна помітити деякі відмінності. Наприклад, в Evolution Pro 2 немає вбудованого Wi-Fi, а в конкурентній моделі AST-250 - є. Його використовують для підключення в свою комп'ютерну мережу і створення власної точки доступу Wi-Fi. В цілому функціонал систем AST більш об'ємний, і якщо такий караоке купити для бізнесу, то гості зможуть сповна насолодитися преміальною якістю дозвілля.

Яке караоке купити?

Неважливо, чи хочете ви купити караоке для будинку або ж для «співаючого» закладу, - пам'ятайте, що скупий платить двічі, а хороша система точно не буде продаватися за ціною праски.

Обов'язково пройдіться по трьох пунктах: технологія створення звуку, зручність для користувачів і надійність системи. Вивчайте думки експертів, читайте відгуки про караоке і дивіться рейтинги. З великою ймовірністю лідерами в них будуть лідери ринку, про які ви читали в цій статті.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: техніка, дім
В тему

Останні матеріали