Поради

10 ознак того, що ви вбили свою продуктивність

10 ознак того, що ви вбили свою продуктивність

Продуктивність – дуже важлива річ у нашому професійному житті. Проте інколи наша поведінка і спосіб праці вбивають продуктивність, відтак робота вже не приносить нам задоволення і перетворюється на тортури. Чому ж зникає продуктивність?

 

 

1. Ви витрачали занадто багато часу на прості завдання

Іноді ви витрачали по кілька годин на написання простого листа або створення нехитрого ескізу. Ви пояснювали це своїм прагненням до досконалості кожної деталі, але насправді тут зовсім інше. Невміння вчасно закінчити завдання є одним із проявів прокрастинації і завдає відчутного удару по вашому трудовому розпорядку.

 

2. Ви дуже багато планували

До речі, про розпорядок. Іноді ви могли витрачати довгі години на складання витончених розкладів, заповнення календаря і написання списків справ. За цей час половину справ із цих списків можна було переробити, а друга половина втрачала свою актуальність.

 

3. Ви працювали без перерви

Ви вміло маскувалися під великого трудівника і відповідального працівника. Ви раніше за всіх приходили на роботу і пізніше за всіх її покидали, не встаючи з-за свого столу протягом усього дня. Однак це зовсім не йшло на користь продуктивності вашої праці. Навпаки, чим більше ви працювали, тим вона ставала слабшою і немічною.

 

4. Ви нескінченно змінювали різні методики і програми

Коли ви побачили, що ваша продуктивність зовсім погана, ви вирішили підбадьорити її за допомогою штучних засобів. Ви вивчали різні методики, встановлювали спеціальні програми, використовували онлайн-сервіси. Поступово це навіть переросло в якийсь невроз. Ви стали великим знавцем у цій галузі, ось тільки ніякого практичного результату це так і не принесло.

 

5. Ви завжди чекали відповідний момент для початку

Ви ніколи не починали жодної справи просто в той момент, коли це потрібно. Генеральне прибирання, пробіжка в парку, лист керівнику – все це вимагає, на вашу думку, особливого стану погоди, настрою і збігу багатьох інших чинників.

 

6. Ви перевіряли пошту кожні дві хвилини

І не тільки пошту. Соціальні мережі, новинні сайти, чати і форуми перевірялися вами в той момент, коли ви засмучені, коли вам нудно, коли вам потрібно розслабитися, напружитися, відволіктися, зосередитися... Загалом, з приводу.

 

7. Ви працювали в режимі багатозадачності

Вам ніколи не давали спокою лаври Юлія Цезаря, і ви, подібно йому, завжди намагалися займатися кількома справами відразу. Написання звіту, розмова по телефону і перевірка пошти виконувалися вами одночасно, от тільки результати такої роботи виявляються, як правило, набагато нижче, ніж якщо виконувати всі ці дії окремо. І якісно, і кількісно.

 

8. Ви не приділяли уваги своїм інструментам

Для того, щоб виконати будь-яке завдання, потрібні відповідні інструменти. І чим вони будуть краще, тим якісніше буде результат. Чи варто дивуватися своїй низькій ефективності, якщо ваш комп'ютер з минулого століття, Інтернет гальмує, а програми ніколи не оновлювалися?

 

9. Вас оточує хаос

Так, ви можете називати це «творчим безладом». Так, ви можете виправдовувати весь цей гармидер на своєму робочому місці нестачею часу. Проте річ тут зовсім в іншому. Ви просто повільно вбивали свою продуктивність і наївно намагалися сховатися за цим мальовничим інтер'єром, що зображує активну трудову діяльність.

 

10. Ви не виробляли нові навички

Знання є основою продуктивності. Ви могли отримати величезну користь від вивчення нових технологій і придбання нових навичок, але ніколи цього не робили. Ви ніколи не прагнули дізнатися що-небудь нове або навчитися виконувати свою роботу якимось іншим чином, крім зазначеного в інструкції.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Кар'єра, робота
В тему

Останні матеріали