Поради

Як вибрати принтер в офіс і для дому?

Як вибрати принтер в офіс і для дому?

Принтер частіше потрібен для робочих справ і документів, але і вдома він теж може стати в нагоді. Будь-яку інформацію з екрана монітора можна зберегти собі в друкованому вигляді. Досить лише зробити пару кліків.

Великий вибір струйних принтерів БФП Canon дивіться тут - https://lucky-print.com.ua/mfu-canon/

Залежно від частоти використання і місця роботи виділяють кілька типів принтерів.

Які типи принтерів бувають

Принтери різняться за ціною, розміром, технологією друку. Найбільш актуальні і популярні сьогодні є БФП, що розшифровується як багатофункціональний пристрій. Воно одночасно поєднує в собі функції декількох апаратів, наприклад принтер, сканер, ксерокс, факс. Виділяють кілька типів БФП.

Струменевий принтер - найбільш дешевий варіант принтера. Його перевага в тому, що можна самостійно заправляти картридж за допомогою спеціального шприца. Робити це доводиться часто, оскільки чорнило швидко закінчуються. У деяких моделей цю ??проблему можна вирішити, встановивши поруч пляшечку з чорнилом для безперервної подачі чорнила.

У струменевого принтера є ще один недолік: при його роботі відбувається вібрація. Через це в процесі тривалого друку він може змістити листи і роздрукувати матеріал в зміщеному вигляді. Струменевий принтер підійде для офісу, якщо є необхідність у постійному друці документів.

Лазерні принтери коштують дорожче, ніж струменеві. Проте, якщо вирахувати ціну кожної надрукованої сторінки, вона буде істотно нижче, ніж у струменевого принтера. Інша перевага - висока швидкість друку: приблизно два десятки сторінок тексту за хвилину.

Лазерні принтери бувають чорно-білі і кольорові.

Що таке твердочорнильні і сублімаційні принтери

Твердочорнильний принтер має просту конструкцію, завдяки чому знижена ймовірність його поломки. Технологія друку у цього принтера майже безвідходна. Мінус твердочорнильного принтера в тривалості підготовки до друку. В середньому йому потрібно від 5 до 15 хвилин для підготовки процесу друку.

У такій моделі листи не мнуться, як в інших типах принтерів. Лист не буде подано, поки не закінчиться друк попереднього. Твердочорнильні принтери легко заправляти за допомогою спеціальних брусків з чорнилом, які не вимазують руки.

Недолік твердочорнильних принтерів в тому, що у нього недостатньо висока міцність зображення. Його краще не використовувати для друку фотографій. При механічній дії шар фарби на роздрукованому аркуші може бути легко пошкоджений.

Його суттєва перевага - точна передача кольору і висока якість друку з детальністю відбитків. Підійде для друку на кружках, тарілках, канцтоварах. Щоб успішно відбувся процес сублімації, потрібно використовувати папір певного виду.

Сублімаційні принтери коштують дорого, але їх, як правило, широко використовують в друкарнях або в рекламних агентствах для друку журналів, кольорових плакатів, постерів.

Кольорові та чорно-білі принтери

Чорно-білі принтери і БФП зазвичай потрібні в офісі для друку текстових документів. Для дому більше підійдуть пристрої з кольоровим друком.

У кольорових лазерних принтерів вища ціна, ніж у чорно-білих, проте на них можна друкувати кольорові документи. Для друку фотографій краще використовувати струменеві принтери.

Струменевий принтер може друкувати як в чорно-білому форматі, так і в кольоровому. Твердочорнильні принтери використовують тільки для кольорового друку.

Ще є принтери з двостороннім друком, по-іншому їх називають принтерами з дуплексом. Їх перевага в тому, що вони допомагають значно економити папір. Крім цього сам процес друку йде в два рази швидше. Однак потрібно враховувати, що принтер з дуплексом за габаритами більше звичайних принтерів.

На яких принтерах можна друкувати фото

Cаме сублімаційні принтери відмінно підходять для друку фото. Крім основного паперу вони можуть працювати на фотопапері. Ще вони можуть друкувати фотографії на таких матеріалах, як метал, скло, кераміка, фарфор, пластик, різні тканини.

Ще добре друкують фотографії струменеві принтери. Лазерні краще не використовувати: у них не така точна передача кольору.

Які види картриджів бувають?

Для кожного типу принтера підбирають відповідний картірдж. Вони бувають струменеві, матричні та лазерні.

Картриджі прості в установці і їх легко дозаправити. Вони забезпечують високу якість друку.

Матричні картриджі - більш бюджетний варіант. Їх конструкція проста: вони складаються з стрічки, просоченої або двоколірними, або чотирьохколірними фарбами.

Що стосується лазерних картриджів, вони значно дорожче попередніх варіантів і складні в дозаправці.

Який папір використовувати?

Для друку краще використовувати папір високої якості, оскільки це безпосередньо впливає на поглинання чорнила і подальшу стійкість до механічних впливів. Папір економ-класу може залишати ворсинки на поверхні картриджа, що з часом призведе до засмічення пристрою і зниження якості друку.

Найкращий вид - папір класу А. Також високою щільністю і гарною якістю відрізняється папір класу В. Найбільш же поширений і бюджетний клас паперу - С. Однак цей папір дуже шорсткий, тому його краще використовувати для невеликих тиражів.

Який формат паперу можна використовувати?

Згідно з міжнародними стандартами, для маркування класифікації розмірів листів використовують маркування у вигляді літери А і відповідної цифри. А0 - основний формат, який має площу, рівну 1 квадратному метру. Далі, якщо розрізати аркуш навпіл, можна отримати формат аркуша А1.

Потім по зменшенню вираховують формати А2, А3. А3 - розмір стандартного листа. Його використовують для друку газет, плакатів, постерів. З листами такого формату в основному працюють струменеві і лазерні принтери.

Найбільш поширений розмір аркуша - А4. Він підходить для всіх типів принтерів і служить для друку різних документів з текстами або книг.

Формати А5 і А6 - найменші за розміром листи. Їх використовують для друку блокнотів, записних книжок. Для таких форматів є спеціальні сублімаційні принтери.

Навіщо потрібна функція факсу?

Через настройки в багатьох моделях принтера можна вибрати функцію факсу. Ще для роботи факсу потрібно встановити драйвери.

Після правильної установки можна буде як відправляти факс, а також отримувати, використовуючи принтер.

Підключення по Wi-Fi

Принтери діляться на дротові і бездротові. В останньому випадку принтер працює за допомогою підключення до мережі Wi-Fi. Однак він вимагає постійної присутності точки доступу.

Інший недолік в тому, що не всі моделі принтерів за технічними параметрами підтримують підключення по Wi-Fi.

Який інтерфейс підключення вибрати?

Більшість принтерів підключається за допомогою USB. Перед покупкою дротового принтера слід уточнити, чи входить необхідний для підключення кабель в комплектацію або його доведеться купувати додатково.

Інший спосіб роботи принтера - по Bluetooth. Моделі з таким типом підключення коштують дорожче, але дозволяють позбутися від зайвих проводів. Не обов'язково постійно знаходитися поруч з джерелом підключення: принтером можна керувати на відстані.

Деякі моделі принтерів оснащені пристроєм для читання карт CF-пам'яті. Завдяки цій опції принтер може друкувати фотографії прямо з цієї карти пам'яті камери.

Які є додаткові функції?

Дорожчі моделі принтерів мають ускладнену конструкцію. Завдяки цьому крім основного процесу друку у них є функції копіювання і сканування. Задавати потрібну програму можна прямо на пристрої за допомогою спеціальної комбінації кнопок.

Ще деякі принтери додатково оснащені степлером, який вбудований прямо в пристрій. Однак за фактом ця функція не дуже популярно.

На деяких пристроях буває встановлена ??функція NFC, яка дозволяє двом пристроям обмінюватися даними. Тільки вони повинні знаходитись на дуже близькій відстані один від одного – менше ніж 10 сантиметрів.

Практично всі БФП можуть працювати в режимі кольорового сканера. Якщо потрібен принтер і сканер, підійде техніка, яка об'єднує в собі обидва пристрої.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: дім, техніка
В тему