Поради

Як вибрати бюстгальтер для занять спортом

Як вибрати бюстгальтер для занять спортом

Якщо ви вирішили регулярно займатися спортом, то для повноцінних тренувань вам знадобляться не тільки спортивний костюм і спеціальне взуття, а й спеціальна нижня білизна. Особливо це стосується вибору спеціального спортивного бюстгальтера. До таких бюстгальтерів cтавлять особливі вимоги: вони повинні відмінно підтримувати груди, захищати їх від травм і перевантажень, бути зручними. І вони мають бути зшиті зі спеціальних тканин.

 

Вибір спортивного бюстгальтера необхідно починати з розміру. Він повинен дуже добре підходити вам за розміром. Груди не мають бути здавлені, і в той же час бюстгальтер не повинен сидіти занадто вільно. Адже тоді він не буде виконувати свою головну функцію підтримки.

 

Потім слід визначитися з якістю тканини, з якої зшитий спортивний бюстгальтер. Вона повинна мати відмінну еластичність і обов'язково бути натуральною. Синтетична тканина закупорює пори, а при фізичних навантаженнях це небажано, оскільки потові залози працюють в інтенсивному режимі. Ідеально, якщо спортивний бюстгальтер буде зшитий з бавовни. Бавовна – це природний абсорбент. Такий спортивний бюстгальтер допоможе утримувати груди в правильному положенні і не викличе алергічних реакцій.

Фасон спортивного бюстгальтера повинен бути таким, щоб він повністю закривав молочні залози. Він має залишати свободу рухам і при цьому добре підтримувати груди. Ступінь підтримки спортивних бюстгальтерів може бути сильною, середньою і м'якою. Для кожного виду спорту необхідно вибирати свій бюстгальтер. Наприклад, при заняттях пілатесом та йогою необхідно вибирати м'яку ступінь підтримки спортивного бюстгальтера. Для аеробіки, силових тренувань і шейпінгу прекрасно підійде середній рівень. А ось для занять танцями потрібна сильна ступінь підтримки.

 

Для спортивних тренувань не підходять моделі бюстгальтерів на кісточках. Вони можуть нанести мікротравми і гематоми. Бретелі спортивного бюстгальтера повинні бути широкими, щоб вони не зісковзували з плечей і не були дискомфортними. Краще вибирати спортивний бюстгальтер із застібкою на спині. Гачки застібки обов'язково повинні бути прикритими. Всі шви спортивного бюстгальтера також мають бути закритими. На чашці швів не повинно бути зовсім. Слід звернути увагу і на гумки: їх має бути небагато.

На сьогодні в магазинах можна помітити два типи спортивних бюстгальтерів: стискаючі і підтримуючі. Стискаючі бюстгальтери відмінно підійдуть при будь-якому виді спорту для жінок з невеликими грудьми. Всі інші жінки повинні вибирати підтримуючі бюстгальтери.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Здоров'я, спорт
В тему