Поради

Який скутер найкращий

Який скутер найкращий

Серед малогабаритних транспортних засобів ідеально підходить скутер. Проте, щоб вибрати оптимальну модель для себе, потрібно знати деякі особливості цієї малокубатурної машини.

 

Моделі скутерів поділяються на двотактні та чотиритактні.

 

Щодо перших, то вони зараз зустрічаються рідко і, зазвичай, китайського виробництва. Проте двотактні моделі скутерів мають свої суттєві переваги:

- висока питома потужність (сила робочого об’єму циліндра);

- невелика вага;

- простота конструкції.

У такого двигуна мало деталей, адже система газовідведення і змащення або відсутня, або значно простіша за чотиритактний двигун.

Незважаючи на це все, двигун легко тюнінгується, за рахунок чого можна легко підвищити потужність та перейти на значно більшу «кубатуру».

 

Відносно переваг чотиритактного двигуна, то тут слід відзначити:

- тиха робота;

- рівна тяга, особливо на малій швидкості;

- майже у 1,5 рази менший розхід пального;

- менші витрати технічного мастила.

Якщо говорити про ціну, то китайські дво- і чотиритактні скутери в Україні  практично однакової вартості. Тому щоб вибрати для себе хороший скутер серед бувших у використанні, варто звертати уваги на рік випуску, країну виробника та його технічний стан.

Щодо визначення його технічного стану, то тут допоможе здатність скутера розганятися до 60 км/год за умови повністю відкритої ручки акселератора. Якщо двоколісна машина важко набирає навіть 50 км/год, то такий скутер більше ремонтуватимете, чим їздитимете на ньому, адже, більш за все, транспорт вже потребує серйозного ремонту.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: Авто, Мото-велотехніка
В тему