Поради

Облаштовуємо маленьку кімнату

Облаштовуємо маленьку кімнату

Придумати щось оригінальне і цікаве для маленької кімнати непросто, проте спеціалісти дають слушні поради для її раціонального облаштування.

 

Маленька кімната має бути обставлена меблями, які підходять їй за форматом, кольором і стилем. Вибираючи аксесуари, пам’ятайте, що світлі тони і відтінки візуально здатні збільшити простір, а от чорий колір все робить навпаки. В облаштуванні маленької кімнати є і свої секрети, користуючись ними, ви можете облаштувати приміщення грамотно та гармонійно.

- Ставимо шафу-купе із дзеркальними дверима. З огляду на те, що такі меблі достатньо місткі, то у цій шафі можна багато чого заховати. Однак купуючи шафу-купе в магазині, добре подумайте, чи достатньо у ній полиць, тобто чи зможете ви покласти туди всі свої речі. Взагалі краще вибрати такий екземпляр, який має зовнішні кутові полиці – це додаткове місце для зберігання фотографій і різних сувенірів.  

- Дзеркала в інтер’єрі – це ще одні помічники для візуального збільшення приміщення. Щоправда, для розподілення їх по кімнаті все ж краще звернутися до досвідченого спеціаліста, адже може так статися, що глянцеві поверхні в маленькій кімнаті можуть давати зовсім протилежний ефект.

- Вільне місце в маленькій кімнаті потрібно використовувати дуже раціонально. Наприклад, з користю заповняти пустоту під ліжком, над дверима, під стелею. Взагалі, якщо до цієї справи підійти творчо, то всі полички і тумбочки у відповідних місцях дуже гармонійно впишуться в інтер’єр приміщення.

- Ліжко-трансформер, звичайно, не замінить великого ліжка, проте дасть змогу вільно почуватися на ньому, а склавши його після ночі, мати достатньо життєвого простору вдень.

- Диван також доречний у маленькій кімнаті, адже вдень на ньому можна розмістити гостей, вночі спати самим. Сьогоднішні виробники меблів також створюють такі шедеври, коли диван може легко перетворюватися на двох’ярусне ліжко. Що дуже зручно і практично.

- Ліжко-горище – ще один варіант економити простір у кімнаті. Такі меблі дуже подобаються дітям, адже на «першому поверсі» може розміщуватися ігрова ділянка, місце для занять школяра, а на «другому поверсі» – ліжко для сну.

- У маленькій кімнаті також доречним буде багаторівневе освітлення. Справа в тому, що у такому приміщенні немає місця для важких плафонів і великих люстр. Якщо ви хочете досягнути гармонічного освітлення, то потрібно зробити в приміщенні багаторівневе світло. Це дасть змогу самостійно регулювати яскравість світла і, що важливо, зможете вибрати: верхнє яскраве світло або приглушені точкові світильники. 

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Все про: дім, Інтер'єр
В тему