Поради

Як вибрати штори на кухню

Як вибрати штори на кухню

Штори на кухні – невід’ємний елемент оформлення приміщення, який створює його комфорт та затишок. Влучно підібрані штори можуть бути як оригінальним доповненням інтер’єру кухні, так і її основним акцентом. Однак через різноманіття текстилю обрати штори для кухні - завдання не з легких.

Купити сьогодні штори з одного боку дуже проста задача, ви можете придбати штори як в магазині чи гіпермаркеті, так і в інтернеті, достатньо ввести в пошуковій системі запит типу "штори Львів". Але перед покупкою варто врахувати деякі ньюанси, про які ми розкажемо в цій статті.

Перед вибором штор для кухні врахуйте:

  • Розмір приміщення, адже це має важливе значення для вибору штор.

Так для невеликих кухонь розкішні масивні штори будуть недоречні, бо займатимуть багато місця, а звичайні жалюзі чи просто тюль виглядатимуть бідно на великих широких вікнах.

  • Розташування кухні, від якої залежить функції штор.

Штори на кухні першого поверху, насамперед, виконують функцію приховування виду кімнати, а вже потім естетичну як елемент декору.

  • Інтер’єр кухні, бо штори повинні бути його влучним доповненням.

Не залежно від того, який стиль переважає в інтер’єрі кухні, штори повинні перегукуватися з окремими елементами кімнати (фартухом, начинням, фасадом кухні тощо).

  • Призначення приміщення, яке варто враховувати при обранні тканини для штор.

Штори на кухні повинні бути стійкими до частого прання, вигорання тощо,бо кухня – приміщення, в якому без плям та бруду не обійтись.

Як обрати штори для маленької кухні

Для невеликих кухонь підійдуть не всі види текстилю, адже основне його завдання не лише естетично збагатити інтер’єр приміщення, зробити його комфортним і затишним, а й візуально збільшити простір кімнати.

Отже,  найкращими варіантами штор для маленької кухні можуть бути:

  • Штори-тюлі, які природні, легкі у догляді, пропускають максимум світла і візуально збільшують приміщення.

Матеріалом для таких штор може бути шовк, органза, льон, вуаль, атлас чи навіть мереживо.

Читайте також
  • Кисеї, або штори-мотузки, які хоч і не захистять від світла, однак стануть родзинкою інтер’єру.

Вони не збільшують простору, але й не займають багато місця, створюють ефект вишуканості і невимушеності.

Окрім того вони легко перуться, не всмоктують багато пилу, пропускають світло без перешкод і створюють перешкоди для сторонніх поглядів.

  • Рулонні та римські штори, які економлять простір, облагороджують дизайн і створюють затишок.

Такі моделі зараз на піку популярності, бо вони не лише естетично вигідні, але й практичні. Матеріалом для них зазвичай є соломка з бамбука, яка доповнює етностилі, чи тканина, що стане окрасою будь-якого стилю.

  • Австрійські штори, що стануть окрасою кухонь у класичному чи романтичному стилях.

Зараз особливо популярні австрійські штори з легких матеріалів, таких як вуаль,органза, тафта тощо, що пропускають світло та повітря і створюють комфорт. Загалом вони займають дві третіх вікна і відкривають підвіконник.

  • Штори з люверсом, які додають інтер’єру кухні розкоші.

Люверси – це прорізувані отвори в шторах, обрамлені металічними кільцями. Вони не лише окраса штор, а й спосіб їхнього пересування на карнизі. Вдень штори  можуть бути легкими вертикальними складками, що спадають вниз, а ввечері – суцільним полотном, що закриває вікно.

Можуть бути як з легкою, так і цупкої тканини, естетично доповнюючи будь-який дизайнерський стиль.

Читайте також
  • Жалюзі, що закривають кімнати від надмірного освітлення і сторонніх поглядів.

Найкраще підходять для модерного стилю, який уникає вишуканості та екстравагантності.

  • Штори у стилі «Кафе».

Ідеально підходять для невеликих кухонь, бо займають небагато місця. Закривають нижню половину вікна.

Які кольори штор обрати на кухню

Колір штор на кухні має велике значення, він може бути яскравий доповненням інтер’єру, або ж виявом несмаку. Для маленьких кухонь підійдуть такі кольори, що візуально збільшують простір та заспокоюють зір.

Такі функції, на думку багатьох експертів, виконують відтінки фіолетового, такі як ліловий чи лавандовий,  зеленого – салатовий, ясно-зелений. Вони не лише заспокоюють, створюють атмосферу затишку, чудово поєднуються з іншими тонами, а й освіжають загальний фон кухні.

Делікатним доповненням будь-якого інтер’єру стануть також лимонний, перлинний  чи фісташковий тони, які створюють у кімнаті атмосферу легкості і спокою.

Сучасні модні тенденції вимагають експериментів з основними кольорами та їх відтінками. Так останнім часом особливої популярності набули жовтий та червоний кольори, які в кухні виконують подвійну функцію: освіжають інтер’єр кімнати та покращують апетит.

За психологічним сприйняттям це кольори активності, енергійності та рішучості. Вважається, що саме вони повинні задавати настрою на цілий день.

Не менш популярними і досі залишаються чорно-білі, коричневі та сірі тони штор для кухні. Вони ідеально доповнюють класичні аристократичні стилі інтер’єру і надають приміщенню строгості.

Вибір штор для кухні – справа доволі клопітка, але тим не менш цікава. Не варто послуговуватися лише думками експертів чи інших фахівців, обирайте ті штори, які будуть доповнювати інтер’єр вашої кухні та створюватимуть атмосферу затишку.

Друзі! Підписуйтесь на нашу сторінку Фейсбук і будьте завжди в курсі останніх новин.

Читайте також
Все про: кухня, дім, Інтер'єр
В тему